urednistvo@preteklih24.si

Povzročila prometno nesrečo in s kraja dogodka pobegnila

Danes, 25. januarja ob 4.13 uri, so policisti bili obveščeni o požaru v kurilnici stanovanjske hiše v naselju Bukovica (Občina Renče–Vogrsko).


Fotografija je simbolična

Ogenj je najprej skušal pogasiti stanovalec z gasilnim aparatom, vendar mu to ni uspelo in je na pomoč poklical gasilce. Kasneje so gasilci PGD Renče-Vogrsko in JZ GRD GE Nova Gorica požar kurilnice dokončno pogasili in med drugim preprečili nadaljnje iztekanje kurilnega olja, delno očistili in prezračili prostore ter jih pregledali s termovizijsko kamero. Stanovalca so kasneje odpeljali na preventivni pregled v bolnišnico zaradi vdihavanja dima. Po prvih ugotovitvah je do požara prišlo zaradi stika v gorilcu v eni izmed peči za centralno kurjavo, po prvih ocenah je nastala večja materialna škoda. V požaru je nastala večja materialna škoda. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznani voznik zapeljal v oljčni nasad

Včeraj, 24. januarja ob 17.30 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na območju naselja Renče v Občini Renče – Vogrsko. Po prvih zbranih podatkih je neznano vozilo neznanih registrskih številk v času od nedeljskega popoldneva do ponedeljka zjutraj zapeljal izven vozišča v oljčni nasad in pri tem poškodoval dve oljčni drevesi. S tem je bila lastniku oljk povzročena materialna škoda za okoli sto evrov. Po nezgodi je neznani voznik s kraja odpeljal neznano kam. Ko bodo novogoriški pobeglega voznika izsledili, bodo zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom na Tolminskem udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 24. januarja ob 20.30 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti blizu naselja Tolminski Lom (Občina Tolmin) in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo da je voznica avtomobila peljala po lokalni cesti iz Mosta na Soči proti Tolminskemu Lomu. Pred omenjenim naseljem ji je v nepreglednem levem ovinku po njenem smernem vozišču v nasprotni smeri pripeljal neznani voznik neznanega osebnega avtomobila. Voznica se je z vozilom umikala desno in pri tem zadela v odbojno varnostno ograjo. Prav tako je med njunimi vozili prišlo do oplaženja z vzvratnimi ogledali. Neznani voznik se na kraju prometne nezgode ni ustavil in je nadaljeval z vožnjo proti Mostu na Soči ne da bi se na kraju ustavil in drugemu udeležencu nezgode nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Ko bodo policisti PP Tolmin neznanega voznika izsledili, bodo zoper njega podali ustrezen ukrep.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom na Goriškem

Danes, 25. januarja zjutraj, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom, ki se je zgodila prejšnjega dne v popoldanskih urah na območju Nove Gorice (Prvomajska ulica). Ugotovljeno je bilo, da je povzročiteljica z osebnim avtomobilom pred prehodom za pešce trčila v drug osebni avtomobil in s kraja odpeljala ne da bi drugemu udeležencu nudila ustrezne podatke oz. o tem obvestila Policijo. Prometni policisti so 75-letno povzročiteljico nezgode danes izsledili in bodo zoper njo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe zaradi kršitve določb Zakona o pravilih cestnega prometa.