urednistvo@preteklih24.si

Nepridiprav vlomil v gradbeni kontejner in povzročil za 6 tisočakov škode

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 160 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 43 nanašalo na kriminaliteto, 33 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 9 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in primer poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 16 prometnih nesreč z materialno škodo in nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju prostoru (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorsko kolo Scott. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več ročnega elektro orodja. Lastnika je oškodoval za okoli nekaj tisoč evrov.

V okolici Hrastnika je bilo vlomljeno v gostinski lokal in poslovne prostore, od koder je bilo odtujenih več predmetov, nastalo pa je za okoli 4.500 eur škode.

V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več predmetov. Povzročili so za okoli 6.000 evrov škode.

V Mostah je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več kosov gradbenega orodja in materiala. Povzročili so za okoli 5.000 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 15. uro se je na ljubljanski obvoznici med Tomačevim in Zadobrovo zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi neprilagojene hitrosti trčila v vozilo pred njo. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 12.30 se je na Večni poti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v promet odvzel prednost drugemu. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.