urednistvo@preteklih24.si

Vse več prestopov državne meje na mestih, kjer ni mejnih prehodov

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 159 klicev, od tega 40 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 2 nedovoljena prehoda državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 4 kazniva dejanja,
– 3 prometne nesreče I. kategorije,
– 4 povoženja divjadi,
– 7 prijav kršitev javnega reda in miru, 2 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku tri državljane Kosova, ki so na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Policisti so ugotovili, da dva izmed njih sicer izpolnjujeta pogoje za vstop v Slovenijo, zato so jima vstop dovolili. Pred tem so enega od njiju oglobili, drugemu izrekli opozorilo.

Za tretjega so ugotovili, da ne izpolnjuje pogojev za vstop, zato so ga oglobili in pridržali. Danes ga bodo predali hrvaškim varnostnim organom in tako vrnili nazaj na Hrvaško, kjer ima dovoljenje za prebivanje.

ZAPROSIL ZA MEDNARODNO ZAŠČITO

Včeraj popoldan so policisti na območju PP Podlehnik prijeli državljana Egipta, ki je nedovoljeno peš prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Med postopkom je zaprosil za mednarodno zaščito v naši državi, zato so ga policisti prepeljali v azilni dom.