urednistvo@preteklih24.si

S promilom in pol alkohola v krvi ostal brez vozniškega dovoljenja

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 23. januarja zjutraj, obravnavali tatvino prezračevalne naprave (rekuperator) znamke Viessmann Vitovent na območju naselja Prvačina (Mestna občina Nova Gorica).


Fotografija je simbolična

Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči odtujil omenjeno prezračevalno napravo, staro okoli sedem let, na dvorišču ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in lastnika oškodoval za približno tisoč evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vožnja pod vplivom prepovedanih drog

Policisti PP Idrija so v soboto, 22. januarja ob 20.45 uri, na Cerkljanskem ustavili in kontrolirali 26–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil tudi v njegovem primeru pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je omenjeni voznik odločno odklonil. Idrijski policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Na Cerkljanskem iz prometa izločili 50-letnega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Policisti PP Idrija so v soboto, 22. januarja v večernih urah, na cesti Cerkno – Trebenče ustavili 50–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo skladno z določili 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli, kršitelja čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Iz prometa izločili kršitelje cestnoprometnih predpisov

Prometni policisti so v soboto, 22. januarja ob 15.21 uri, na Ajdovskem imeli v postopku hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0.92 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Včeraj, 23. januarja ob 00.23 uri, so policisti v Idriji ustavili 41–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.75 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, (po 113.a členu ZP-1) zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prometni policisti so danes, 24. januarja v nočnem času, na Vogrskem ustavili in kontrolirali 47–letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka mu je bil odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je omenjeni voznik odločno odklonil. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo zaradi odgovornosti za storitev več prekrškov prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V Volčji Dragi iz prometa izločili prehitrega mlajšega voznika avtomobila

Prometni policisti so včeraj, 23. januarja ob 9.39 uri dopoldne, v Volčji Dragi imeli v postopku 23–letnega voznika začetnika zaradi prekoračitve hitrosti. Slednjemu so policisti med vožnjo v omenjenem naselju, kjer je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro, izmerili hitrost 89 kilometrov na uro (kršitev šestega odstavka 46. člena ZPrCP). Vozniku začetniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Danes, 24. januarja ob 7.48 uri, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi na območju Bovca, kjer je voznik osebnega avtomobila povozil srno. Po trku z omenjeni divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Ker s bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (po četrtem odstavku 111. člena ZPrCP) so bovški policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Včeraj, 23. januarja nekaj minut po polnoči, so policisti bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila na cesti proti Colu (na koncu naselja Ajdovščina) z osebnim avtomobilom povozila divjad (srna). Po trku z omenjeni divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Policisti PP Ajdovščina so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.