urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti v preteklem koncu tedna obravnavali 15 ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 144 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 354 klicev. Obravnavali so 27 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami, zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome, 4 tatvine, 4 poškodovanja tuje stvari, 2 kaznivi dejanji nasilja v družini in 2 ponarejanji listin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 16 intervencij.


Fotografija je simbolična

21.1.2022

Na mejnem prehodu Jelšane so imeli v postopku 33-letnega državljana, voznika kombiniranega vozila. V postopku je bilo ugotovljeno, da ima nameščeno registrsko tablico, ki ne pripada temu vozilu. Sledi mu kazenska ovadba.

22.1.2022

Ob 0.50 so v Šaredu pri Izoli ustavili 49-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,70 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 4.30 pa so v Izoli zasegli osebni avto 34-letniku, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0,74 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Dopoldan so imeli na Ravbarkomandi v postopku 37-letnega voznika tovornega vozila, državljana Romunije, ki ne poseduje veljavne kategorije. Izrečena mu je bila globa (po 56/8-1 ZVoz).

Ob 15.50 je v Kopru padel motorist. 47-letni domačin se pri tem ni poškodoval, policisti pa so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Moped so mu zasegli, sledi obdolžili predlog.

Ob 21.30 so policisti na mejnem prehodu Starod odkrili ukradeno vozilo. Vozniku, državljanu Albanije, sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanje, zbiranje obvestil še poteka.

Ob 22.45 so na Kozini ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila, pri kateremu je bil hitri test za droge pozitiven na kanabis. Odrejen strokovni pregled je zavrnil, v postopku pa je izročil še dva zavitka. Sledi obdolžilni predlog in globa.

23.1.2022

V Kopru je nekdo vlomil v lokal in ukradel blagajniški minimum.

Iz skladišča na Ljubljanski cesti v Kopru pa je nekdo ukradel baterijski brusilki.

Popoldan je na mejni prehod Starod pripeljal 25-letni državljan Makedonije in se izkazal s potnim listom. V postopku so pri njemu policisti odkrili ponarejeno bolgarsko vozniško dovoljenje in bolgarsko osebno izkaznico, oboje izdano na njegovo ime. Ponaredke so mu zasegli, sledi kazenska ovadba.

Ob 14.48 je v Vrbovem 71-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega avtomobila 47-letnega voznika. Motorist se je pri trčenju lažje poškodoval, odpeljan je bil v SB Izola. Odrejen je bil strokovni pregled.

Zvečer so v Kopru zasegli osebni avto 48-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 22.20 so policisti intervenirali v koprskem lokalu, kjer je kričala domačinka. Žalila je zaposleno, umirila pa se ni niti po prihodu policistov na kraj, zato so ji odredili pridržanje. Izdan ji je bil plačilni nalog (6/1 in 22/1 ZJRM-1).

24.1.2022

V Divači so ob 0.15 ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,63 mg/l. Poleg tega je vozilu v začetku decembra potekla veljavnost prometnega dovoljenja. Izdan je bil plačilni nalog, sledi še obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 15 ilegalnih prehodov državne meje, in sicer:

– v soboto: pri Lukinih 2 državljana Bangladeša in 3 državljane Pakistana, pri Rakitovcu 9 državljanov Afganistana, v Pregari 1 državljana Irana.