urednistvo@preteklih24.si

Gorski reševalci včeraj reševali vinjenega deskarja

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 preko vikenda sprejel: 19 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 10 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom, lahka telesna poškodba in poskus ropa.


Fotografija je simbolična

Policisti so v dveh postopkih zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Zaradi nadaljevanja s kršitvijo javnega reda je bila pridržana ena oseba.

Dogodki:

Jeseniški policisti so pridržali moškega, ki je v soboto v gostinskem obratu kršil javni red in mir, žaljiv pa je bil tudi do policistov.
Kršitelju so policisti zasegli tudi manjšo količino prepovedane droge.

Škofjeloški policisti so v soboto obravnavali dimniški požar. Vnele so se saje v dimniku. Škoda ni nastala.

Škofjeloški policisti so v soboto obravnavali smrt moškega, ki je umrl na območju Breznice pod Lubnikom. Okoliščine kažejo na
zdravstveni razlog.

V soboto ob 13:30 je voznica v Logu v Kranjski Gori na parkirišču trčila v drugo vozilo in brez nudenja podatkov odpeljala. Ob 16. uri pa so poškodovanje vozila na parkirišču obravnavali še škofjeloški policisti. Lokacija je Spodnji trg.

Včeraj popoldan so policisti na podlagi prijave nezanesljive vožnje iz prometa na območju Jesenic izločili voznika pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Na Zelenici so gorski reševalci včeraj reševali deskarja. Po podatkih policije ni bil poškodovan, zaznan pa je bil vpliv alkohola. O
dogodku policisti še zbirajo obvestila in vodijo postopek tudi v smeri pokrivanja stroškov reševalne intervencije.

Divjad je bila povožena pri Bohinjski Beli, na cesti Sora – Draga, na avtocesti pri Šenčurju in na Brdu pri Kranju. Pozivamo k previdnosti.

Promet

Gorenjski policisti so pretekli vikend obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami.

Na Grencu je voznica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala z vozišča in se lažje poškodovala. Proti njej poteka prekrškovni postopek.

Smučanje

Gorenjski policisti so minuli vikend obravnavali tri nesreče smučarjev, eno prijavo trčenja med smučarjema brez posledic in v še enem primeru trčenje med sankači z lažjimi poškodbami.

V eni smučarski nesreči je smučar iz urejenega dela zapeljal na neurejen del izven smučišča ter trčil v drevo. Utrpel je poškodbe prsnega koša in glave.

V drugi nesreči sta smučarja trčila. Eden si je pri padcu poškodoval roko. V tretjem primeru pa sta smučarja zapustila smučišče in začela smučati po neurejeni strmini. Ko sta ugotovila, da sta precenila svoje sposobnosti, sta se peš začela vračati nazaj proti progi, vendar je eden od njiju zaradi zaledenele podlage zdrsnil ter zadel drugega. Proti obema se vodi prekrškovni postopek.

V primeru nesreče sankačev, pa so policisti obravnavali trčenje med njimi. Pri sankanju se je prvi ustavil, sankač za njim pa je vanj trčil. Gre za lažje poškodbe.

Kriminaliteta

V soboto ob 19:30 je storilec v Kranju na blagajni poskušal izvršiti rop v živilski trgovini. Stopil je za njo in ji na hrbet naslonil neznan predmet. Ko je uslužbenka zakričala je s kraja pobegnil. Policisti še zbirajo obvestila. Odtujil ni ničesar.

Na Koroški Beli so policisti obravnavali vlom v vozilo. V Kokri je storilec iz odklenjenega vozila odtujil ključe hiše, jo pregledal in odtujil manjši znesek denarja. Pred Tuš Planetom v Kranju je bilo odtujeno zaklenjeno kolo oranžne barve znamke Scott, na počivališču Voklo na avtocesti pa iz prikolice rezervna pnevmatika.