urednistvo@preteklih24.si

24-letnik osumljen poskusa umora

16. 1. 2022 so policisti bili ob 23.37 obveščeni o poskusu umora na območju Poljčan. Na kraj so bili napoteni policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica, ki so pri izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovili, da je 24-letnega domačina napadel neznani moški in ga večkrat zabodel.

O dejanju sta bili obveščeni dežurna državna tožilka iz Okrožnega državnega tožilstva v Mariboru in dežurna preiskovalna sodnica iz Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je ogled kraja dejanja prepustila policiji.

Preiskavo kaznivega dejanja so prevzeli kriminalisti SKP PU Maribor in ugotovili, da je oškodovanca, ob 22.30 uri v temi pričakal neznani storilec in ga z ostrima predmetoma večkrat zabodel. Oškodovancu je uspelo pobegniti in se je po pomoč zatekel k svojim staršem na območju Poljčan. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, od koder so ga še isti dan izpustili.

V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec kaznivega dejanja 24-letni moški z območja občine Rogatec. Moškemu so naslednji dan po dogodku, 17. januarja, kriminalisti PU Celje odvzeli prostost in ga predali v nadaljnjo obravnavo mariborskim kriminalistom.

Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se oškodovanec in osumljenec nista poznala, in da je osumljenec dejanje storil iz maščevanja. K temu ga je namreč naklepno napeljala njegova 20-letna soproga, ki je bila pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem.

Osumljenec je bil 19. 1. 2022, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja umora po 116/I-1 čl. KZ (v zvezi s 34. čl. istega zakona), priveden k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zoper njega odredila pripor. Dan pred tem, 18. januarja so kriminalisti PU Maribor, ob sodelovanju s policisti PP Šmarje pri Jelšah, prostost odvzeli 20-letni ženi, ki je bila zaradi napeljevanja h kaznivemu dejanju umora, po 116/I-1 čl. KZ, v zvezi s 37. čl. istega zakona, s kazensko ovadbo 20. 1. 2022 privedena k dež. PS, ki je zoper njo odredila hišni pripor.