urednistvo@preteklih24.si

Na prehodu za pešce trčil v otroka

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 315 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 70 nanašalo na kriminaliteto, 91 na javni red in mir, ter 119 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 36 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 18 krat na javnem kraju (2 osebi sta bili pridržani) in 17 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 21. 1. 2022, od 6. ure in 23. 1. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Grosuplja izsledili in prijeli 3 tujcev(drž. Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Medvodah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in denar. Lastnika je oškodoval nekaj tisoč evrov.

Na območju Bežigrada so obravnavali vlom v hišo, od koder je bil odtujen elektronski merilnik , lastnik je bil oškodovan za okoli 200. evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil elektromaterial. Podjetje je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V okolici Domžal je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več orodja. Povzročili so za okoli 1.500 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 11.30 se je na cesti med Lukovico in Spodnjim Praprečam v križišču z odcepom za Gradiško jezero zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik v križišču pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9. ure se je na Igu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška-otrok. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 21.30 se je na cesti med Brezovico in Rakitno zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo. Pri tem sta se lažje telesno poškodovala voznik in potnik v vozilu. V Policisti vodijo prekrškovni postopek.