urednistvo@preteklih24.si

Vlomi v parkirana vozila se kar vrstijo

Danes, 21. januarja ob 6.37 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom v osebni avtomobil v Vrtojbi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči oz. do današnje prijave kaznivega dejanja Policiji vlomil v avtomobil z razbitjem stekla na voznikovih vratih, ki je parkiran na dvorišču ene od stanovanjskih hiš v omenjenem naselju.


Fotografija je simbolična

Storilec je iz vozila odvzel platneno torbico z vsebino in jo zatem nedaleč stran odvrgel ne da bi si karkoli prilastil. Okoliščine kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so bili policisti danes, 21. januarja ob 9.09 uri, obveščeni o vlomu še v drugo osebno vozilo, ki je bilo parkirano na dvorišču stanovanjske hiše v Vrtojbi. Tudi v navedenem primeru je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v nočnem času vlomil v avtomobil z razbitjem stekla na voznikovih vratih. Storilec je iz vozila ukradel denarnici z vsebino (v njej je oškodovanec imel poleg plačilnih kartic in gotovine tudi druge osebne dokumente). Neznani storilec je po izvršenem kaznivem dejanju danes v zgodnjih jutranjih urah z eno od ukradenih plačilnih kartic na različnih mestih opravil več transakcij (v manjših zneskih). Policisti PP Nova Gorica primer kaznivega dejanja še preiskujejo.

Poškodovanja parkiranega avtomobila v Vrtojbi

Včeraj, 20. januarja ob 20.08 uri, je bila Policija obveščena o poškodovanju osebnega avtomobila v Vrtojbi. Na kraju so policisti PP Nova Gorica ugotovili, da je moški včeraj popoldne pristopil do avtomobila, ki je bil parkiran na parkirišču za gostinskim objektom v omenjenem naselju in z neznanim ostrim predmetom poškodoval oz. prerezal prednjo in zadnjo desno pnevmatiko. Pri izvršitvi navedenega kaznivega dejanja je bil osumljenec tudi zaloten. S tem dejanjem je osumljenec lastnika vozila oškodoval za približno 400 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, po 220. členu KZ-1), zato bodo novogoriški policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V Šempetru pri Gorici vlomili v trgovino

Včeraj, 20. januarja ob 7. zjutraj, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu skozi vhodna vrata trgovine v Šempetru pri Gorici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec včeraj v nočnem času vlomil omenjena drsna vhodna vrata in vstopil v notranjost objekta. Storilec je skušal vlomiti v kovinski trezor, vendar je nato od dejanja odstopil. Kasneje je vlomil v avtomat za tople napitke in si prilastil nekaj drobiža, prav tako je s prodajnih polic odvzel več škatel z baterijskim orodjem, prav tako je bil odtujen mobilni telefon. Storilec je z odtujenimi predmeti odšel neznano kam, po prvih ocenah je bila gospodarski družbi povzročena materialna škoda za približno tisoč evrov. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec kradel alkoholno pijačo

Včeraj, 20. januarja ob 8.48 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino alkoholne pijače v eni od trgovin v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je zaenkrat še neznani moški v sredo, 19. januarja v dopoldanskih urah, v omenjeni trgovini ponovno odtujil alkoholno pijačo (konjak) v vrednost 180 evrov; slednji je pred tem izvršil že več tatvin pijač. Odgovorna oseba pravne osebe je podala predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti glede na vsa ugotovljena dejstva po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kršitev javnega reda in miru v trgovini na Goriškem

Včeraj, 20. januarja ob 13.41 uri, so policisti bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v večji trgovini na območju Nove Gorice, kjer se je 29-letni kršitelj nedostojno vedel do strank v omenjeni prodajali in s takšnim vedenjem pri njih povzročal občutek strahu, ponižanosti in ogroženosti. Navedeni osebi je bil zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru (nasilni in drzno vedenje, kršitev 6. člena ZJRM-1) izdan plačilni nalog.

Povoženje divjadi

Včeraj, 20. januarja ob 21.01 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila na cesti na območju Ušnika (Občina Tolmin) zadel divjad (srna), ki je po trku z vozilom s kraja zbežala neznano kam. Na vozilu je nastala materialna škoda. Ker s bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (po četrtem odstavku 111. člena ZPrCP) so tolminski policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.