urednistvo@preteklih24.si

Razmere v gorah so zahtevne, zato bodite previdni

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 9 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Policisti so ponoči obravnavali moškega, ki je v nekaj urah večkrat neupravičeno klical na interventno številko 113 in to kljub mnogim opozorilom, da zlorablja klic. Bil je tudi žaljiv in nesramen. Policisti na kraju tudi niso ugotovili njegove ogroženosti, niti nobenih drugih okoliščin, zaradi katerih bi bilo potrebno posredovanje ali ukrepanje policije. Proti moškemu poteka postopek. Zloraba klica v sili je prepovedana.

Na parkirišču pod Krvavcem so policisti včeraj obravnavali prijavo trčenja drugega vozila s poškodovanje in nenudenjem podatkov. V Planici pa je neznani voznik trčil v zapornico in s kraja odpeljal.

Divjad je bila povožena na cesti Bled – Bohinj, pri naselju Kupljenik. Gre za lokacijo, kjer je velikokrat povožena divjad.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. V Kranju je voznik zaradi nepravilnega premika pri zapuščanju avtobusnega postajališča trčil v drugo vozilo in povzročil prometno nesrečo z lažjimi poškodbami udeleženke. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek.

Gore

Gorenjski policisti so letos obravnavali in preverjali 11 prijav gorskih nesreč. Dve v prvih dveh dnevih leta, vse ostale pa od zadnjega vikenda naprej. Pri prvih dveh nesrečah je šlo za lažjo poškodbo noge na
območju Valvasorja in zlom roke na planini Zajamniki. Stvari pa so se začele zapletati prejšnji vikend. V soboto se je pri alpinizmu na Vrtači poškodoval covid pozitivni alpinist. V nedeljo so zatem umrli štirje gorniki. Dva zaradi padca z Malega Triglava, še dva pa zaradi zdrsa na Komni. En planinec je že v soboto umrl tudi na območju Kamniškega sedla. Na Španovem vrhu se je poškodovala še turna smučarka, na Jelenkamnu in Zelenici dva planinca, na območju Vitranca pa so se gorski reševalci odzvali na prijavo o težavah planinke zaradi slabe opreme. Še pred reševalcev ji je s svojo opremo pomagal drug planinec, v dolino pa so jo pospremili tudi reševalci.