urednistvo@preteklih24.si

Ob reki Savi našli osem minometnih min

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 218 klicev občanov. 61 klicev je bilo interventnih, eden nujen.


Fotografija je simbolična

13 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 26 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Ob reki Savi v Hotemežu, kjer delajo pohodno pot, so včeraj zjutraj našli osem minometnih min, ki izvirajo iz II. svetovne vojne. Uničili so jih predstavniki Civilne zaščite.

Okoli 9. ure so policisti bili obveščeni, da je na območju Vrhovega, v reko Savo padel moški. Šlo je za 84-letnika, ki mu je pri hoji ob reki Savi spodrsnilo in je zdrsel v reko. 84-letnika so iz vode rešili gasilci. Zaradi podhlajenosti so ga odpeljali v celjsko bolnišnico.

Včeraj so policisti bili obveščeni še o dveh vlomih.

V Svetelki, na območju Policijske postaje Šentjur, je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo. Ukradel je nekaj denarja in več kosov zlatnine.

V Mačkovcu, na območju Policijske postaje Laško, so policisti obravnavali vlom v počitniško hišico. Storilec, ki je v hišo vlomil skozi pritlično okno, je preiskal prostore. Ukradel ni ničesar.