urednistvo@preteklih24.si

Na območju Most zagorelo v elektro omarici na hodniku stanovanja

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 145 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 56 nanašalo na kriminaliteto, 31 na javni red in mir, ter 40 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 20 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Petim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 20. 1. 2022, od 6. ure in 21. 1. 2022, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli tujca, drž. Afganistana, ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopek s tujcem še poteka.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bil odtujen elektro material. Škoda znaša okoli 2500 evrov.

V Domžalah je bilo vlomljeno v skladišče podjetja, od koder je bil odtujen izolacijski material. Škoda znaša okoli 5000 evrov.

Požar:

Danes, okoli 5. ure so policisti bili obveščeni o požaru v enem izmed stanovanj na območju Most. Po prvih podatkih je šlo za požar manjšega obsega v elektro omarici v hodniku stanovanja, ki so ga pogasili gasilci, ki so posredovali na kraju. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za nekaj tisoč evrov škode. Policisti bodo opravili ogled in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 14.30 je na Tržaški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri je voznik osebnega vozila izsilil prednost kolesarju na kolesarski stezi. V trčenju se je kolesar lažje poškodoval. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 7.30 so policisti v Mostah obravnavali voznika osebnega vozila, ki je na prehodu za pešce zbil peško. Peška se je lažje poškodovala. Zoper povzročitelja bo uveden prekrškovni postopek.