urednistvo@preteklih24.si

21-letni voznik s slabim promilom in pol alkohola v krvi sedel za volan

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 103 klice. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini in 1 ponarejanje listin, zaradi kršitev javnega reda je bila 1 intervencija.


Fotografija je simbolična

Na mejnem prehodu Dragonja so policisti odkrili ponarejen PCR test. Državljanu Slovenije sledi kazenska ovadba.

V Luciji so dopoldan ustavili 71-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,60 mg/l, sledi obdložilni predlog.

Ob 14.40 so policisti bili obveščeni, da se je v Lokvi na streho prevrnil kombi, v katerem je moški. Gasilci so ga povlekli iz vozila, poškodovanega 82-letnega voznika so zatem reševalci odpeljali v bolnišnico. Odrejen je bil strokovni pregled.

Popoldan je na Gregorčičevi v Ilirski Bistrici zagorel parkiran osebni avto. Vozilo je pogorelo v celoti, vzrok je po prvih podatkih kratek stik, tuja krivda je izključena.

Ob 23.30 so pri Izoli ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,69 mg/l, sledi obdolžilni predlog.

Ob 0.20 so v Bertokih zasegli osebni avto 54-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 1.50 pa so v Parecagu ustavili 36-letno voznico osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti ji je pokazal 0,61 mg/l, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 15 ilegalnih prehodov državne meje: v Rakitovcu 10 državljanov Afganistana in pri Ilirski Bistrici 5 državljanov Turčije.