urednistvo@preteklih24.si

Zagorel mansardni del hiše

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 151 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 32 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 51 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 3 vlome in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 19. 1. 2022, od 6. ure in 20. 1. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke Scott. Škoda znaša okoli 1400 evrov.

Na Viču je bilo vlomljeno v klet, od koder sta bili odtujeni kolesi znamke Rock rider. Škoda znaša okoli 600 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena hrana in pijača ter orodje. Škoda znaša okoli 1200 evrov.

Požar:

Včeraj, nekaj pred polnočjo so policisti bili obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Kočevju, ki je v prenovi. Ugotovljeno je bilo, da je zagorel mansardni del hiše, ki so ga gasilci pogasili. Policisti bodo tekom dneva opravili ogled kraja požara z namenom ugotovitve samega vzroka. O vseh ugotovljenih okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj pred 15. uro se je na cesti med Kompoljami in Korenom zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal na levo stran vozišča, na bankino, od tam pa je z vozilom zdrsnil po travnati brežini navzdol. Voznik je pri izstopu iz vozila zdrsel po brežini. V prometni nesreči se je lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.67 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Prav tako je bilo ugotovljeno, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in mu je bilo zaseženo vozilo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Policisti so obravnavali 3 nesreče v katerih so bili udeleženi pešci in 2 nesreči v katerih so bili udeleženi kolesarji. V vseh primerih je do nesreč prišlo zaradi izsiljevanja prednosti, pešci in kolesarji pa so bili lažje poškodovani.

Včeraj, okoli 7. ure je na cesti med Litijo in Zagorjem prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročil voznik osebnega vozila. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v tovorno vozilo. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval. Policisti bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.