urednistvo@preteklih24.si

Voznik začetnik skozi naselje s kar 93 km/h

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 19. januarja popoldne, obravnavali tatvino kotnega brusilnika znamke Makita v prodajalni v Ajdovščini.


Fotografija je simbolična

S tem nezakonitim ravnanjem je neznanec gospodarsko družbo oškodoval za 80 evrov. Odgovorna oseba pravne osebe je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja (po drugem odstavku 204. člena KZ-1), zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih tatvine s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Neznanec se je znesel nad parkiranim vozilom

Včeraj, 19. januarja popoldne, so policisti PP Ajdovščina obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila pred enim od podjetij v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec na makadamskem parkirišču pred gospodarsko družbo z neznanim ostrim predmetom poškodoval oz. podrsal lak na zadnjih levih vratih vozila. Po izvršenem dejanju je nepridiprav s kraja odšel neznano kam, s tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za okoli 2.000 evrov. Odgovorna oseba pravne osebe je odstopila od predloga za pregon suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari (po 220. členu KZ-1), zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec skušal vlomiti v hišo

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 19. januarja popoldne, obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo na območju naselja Manče (Občina Vipava). Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec v zadnjih dneh skušal vlomiti v objekt, vendar mu to ni uspelo. Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je nastala poškodba na vhodnih vratih (poškodba ključavnice vrat). Policisti bodo po zaključku preiskave obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom v Volčji Dragi

Včeraj, 19. januarja zgodaj zvečer, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije, ki se je zgodila v naselju Volčja Draga (v Občini Renče – Vogrsko). Policisti PP Nova Gorica so na kraju ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila ob 19.30 uri vozila po regionalni cesti iz Šempetra pri Gorici preko Volčje Drage. Med vožnjo na omenjeni relaciji ji je v nasprotni smeri pripeljal neznani voznik neznanega osebnega avtomobila, ki je pri tem prevozil sredinsko ločilno črto in s prednjim levim ogledalom oplazil prednje levo ogledalo njenega vozila. Po oplaženju med njunimi vozili se zaenkrat še neznani voznik na kraju ni ustavil in je s kraja odpeljal dalje ne da bi drugi udeleženki prometne nesreče nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Ko bo neznani voznik izsleden, bodo novogoriški zoper njega izvedli ustrezen ukrep.

Obravnavana primera kršitve cestnoprometnih predpisov

Policisti Postaje prometne policije so včeraj, 19. januarja ob 20. uri, na območju naselja Šempeter pri Gorici (na Bazari), ustavili in kontrolirali 21–letnega voznika začetnika, državljana Severne Makedonije. Slednji je namreč v naselju, kjer je najvišja dovoljena hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 93 kilometrov na uro. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli tuje vozniško dovoljenje (po določilu 113a. členu ZP-1), zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Nedolgo zatem oz. včeraj, 19. januarja ob 20.40 uri, so prometni policisti na območju Šempetra pri Gorici ustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je v omenjenem naselju prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost, saj je peljal 66 kilometrov na uro. Prav tako so v nadaljevanju postopka ugotovili, da je voznik vozil v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so mu osebno vozilo skladno s prometno zakonodajo (zaseg motornega vozila, 23. člen ZPrCP) zasegli, zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje psa

Danes, 20. januarja ob 5.47 uri, je bila Policija obveščena o povoženju psa izven naselja Cerkno. Policisti PP Idrija so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nezgode ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila vozil od naselja Cerkno proti Kladju, med vožnjo pa je na vozišče pritekel pes in ga povozil. Zaradi nezgode je na vozilu nastala materialna škoda. Idrijski policisti bodo primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico, prav tako bodo zoper lastnika oz. skrbnika psa uvedli prekrškovni postopek zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali.