urednistvo@preteklih24.si

V vozilu prevažal 4 državljane Afganistana

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 39 primerih in na številko 113 prejeli 152 klicev. Obravnavali so, sedem prometnih nesreč v katerih je nastala premoženjska škoda, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli eno vozilo.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete so obravnavali po dve poškodovanji tuje stvari, dve tatvini in prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali trikrat.

V okolici Ankarana je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel denar in zlatnino.

V Kopru je neznani storilec vstopil v odklenjeno stanovanje in iz njega odtujil denarnico z 200 evri gotovine.

Na MP Starod so policisti na vstopu v državo pri kontroli 26-letnega voznika tovornega vozila, drž. BiH našli in zasegli manjšo količino posušenih rastlinskih delcev. Vozniku je bil odrejen hitri test na droge, ki je bil pozitiven na Canabis, prav tako mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega je odklonil. Tujca so policisti privedli k sodniku za prekrške, zaradi posesti prepovedane droge pa zanj uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Ob 21.53 so policisti v Pivki ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila doma iz okolice Pivke, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. V postopku so ugotovili še, da je voznik za vožnjo uporabljal ponarejene registrske tablice, za kar ga bodo kazensko ovadili. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja mu je bilo osebno vozilo zaseženo, sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 18 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS, štiri državljani Afganistana so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v Azilni dom, postopki z ostalimi prav tako drž. Afganistana pa še potekajo.

Policisti so pri Obrovu ustavili 45-letnega drž. Srbije, kateri je v vozilu prevažal 4 državljane Afganistana, ki so v državo vstopili na nedovoljen način. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, zoper državljana Srbije pa bodo podali kazensko ovadbo po 308. členu KZ.