urednistvo@preteklih24.si

Ponesrečenega planinca reševali s helikopterjem

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo; 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.


Fotografija je simbolična

Policisti so v enem postopku obravnavali voznika pod vplivom prepovedanih drog. Manjšo količino so mu tudi zasegli in vodijo
prekrškovni postopek.

Dogodki:

Na Zgornjem Jezerskem se je včeraj ponesrečil planinec. Zdrsnil je in se po drsenju ustavil po okoli 20 metrih. Reševali so gorski
reševalci in helikopter Slovenske vojske. Po podatkih policije je lažje poškodovan.

Kranjski policisti so obravnavali dimniški požar. Vnele so se saje v dimniku. Škoda ni nastala.

Policisti so včeraj obravnavali dve smučarski nesreči. Obakrat sta smučarki padli sami. Tuja krivda je izključena.

V Kranju so policisti včeraj preverjali prijavo sumljivega ponujanja storitev meritev krvnega tlaka po domovih moškega, ki je bil tudi brez zaščitne maske. Osebe policisti niso izsledili, zato okoliščin niso mogli preveriti.

Na območju Žirovnice pod Valvasorjevim domom so policisti obravnavali prijavo zdrsa vozila na gozdni cesti, ki je bila poledenela. Posredovali so gasilci. Posledice niso nastale.

Nad Plevno v Škofji Loki je neznani voznik poškodoval počitniško prikolico, ki je bila parkirana na zasebnem zemljišču.

Divjad je bila povožena na Belci in cesti Kamna Gorica – Lancovo.

Kriminaliteta

Kranjski policisti so obravnavali tatvino blagajne na stojnici, ki je bila kratek čas brez nadzora.

Nadzor

Gorenjski prometni policisti so včeraj na križiščih poostreno nadzirali upoštevanje semaforjev. Zaznali so štiri kršitve. Minuli dan so zaradi različnih kršitev prometnih pravil sicer obravnavali 35 udeležencev.