urednistvo@preteklih24.si

Na celjskem območju v preteklem dnevu kar 16 prometnih nesreč

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24 urah prejeli 249 klicev občanov. 56 klicev je bilo interventnih, eden nujen.


Fotografija je simbolična

14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa poročajo o 16 prometnih nesrečah z lažjimi poškodbami udeleženih.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali štirikrat.

S področja kriminalitete poročajo o treh vlomih.

V Bočni, na območju Policijske postaje Mozirje, je neznani storilec vlomil v brunarico športnega društva. Ukradel je prenosni računalnik in manjši zvočnik. Lastnikom je škodo povzročil še s poškodovanjem okna in vhodnih vrat.

V Gornjem Gradu so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel več kosov nakita.

Vlom v stanovanjsko hišo so policisti včeraj obravnavali tudi v Brezju pri Ločah, na območju Policijske postaje Slovenske Konjice. Storilec je v tem primeru preiskal prostore, po prvih podatkih ni ničesar ukradel.

Včeraj so policisti izvedli postopke s štirimi državljani Turčije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah. Vsi štirje so zaprosili za azil. Po opravljenih postopkih so policisti jih odpeljali v azilni dom v Ljubljano.