urednistvo@preteklih24.si

Vinjen in brez vozniškega dovoljenja zapeljal na nasprotno stran vozišča in trčil v drugo vozilo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 160 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 41 nanašalo na kriminaliteto, 34 na javni red in mir, ter 62 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 6 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 21 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s smrtnim izidom pri Litiji o kateri so policisti vas obveščali včeraj. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 14 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 18. 1. 2022, od 6. ure in 19. 1. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno električno kolo znamke S-bikes. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Trek in skiro. Škoda znaša okoli 800 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 18. ure je na cesti od Grosuplja proti Spodnji Slivnici prišlo do prometne nesreče, ker je voznik osebnega vozila nenadoma zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v voznika osebnega vozila, ki je pripeljal nasproti. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval. Policisti so ugotovili, da je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,56 mg/l). Zoper njega bodo uvedli prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 10. ure je na izvozu iz avtoceste v Ivančni Gorici prišlo do prometne nesreče, ker je voznik osebnega vozila v križišču izsilil prednost voznici osebnega vozila. Voznica se je v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.