urednistvo@preteklih24.si

Radovljiški policisti obravnavali pretep med moškima

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 8 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 1 prijavo kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 4 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.


Fotografija je simbolična

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo. Policisti so v dveh postopkih zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovna postopka.

Dogodki:

Blejski policisti so obravnavali dimniški požar. Vnele so se saje v dimniku. Škoda ni nastala.

Policisti so včeraj obravnavali eno smučarsko nesrečo, v kateri se je sama poškodovala smučarka. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost smučanja in na hujšo poškodbo noge. Odpeljana je bila v zdravstveno ustanovo.

Pri avtocestnem priključku v Šenčurju je bilo na cesti več kosov ledu, ki se je verjetno raztresel s tovornega vozila. Pozivamo k udeležbi v prometu z očiščenimi vozili in vožnji na večji varnostni razdalji. Raztresanje ledu je najbolj nevarno predvsem na ovinkih in pri višjih hitrostih in lahko hudo poškoduje udeleženca. Povzroči lahko škodo tudi na drugih vozilih. Iz preteklih primerov je dejstvo, da led lahko prebije tudi vetrobransko steklo in se zarije v notranjost vozila.

Škofjeloški policisti so pri občanu včeraj zavarovali najdeno staro neeksplodirano granato. Prevzeli so jo policisti Specialne enote policije.

V Vogljah so policisti včeraj preverjali informacijo občana o sumljivem zadrževanju moškega v vasi, ki bi po domovih domnevno
izvajal anketiranje o porabi električne energije. Nepoznanih ljudi ne spuščajte v stanovanja in hiše in jih ne pustite samih.

V Radovljici sta se včeraj pretepala dva občana. Postopek še poteka. Prometni policisti so včeraj ob 11:15 preverjali informacijo o domnevnem zadrževanju pešca na avtocesti med krajema Lipce in Hrušica. Pešec ni bil izsleden.

Divjad je bila povožena na cesti Žiri – Račevo.

Promet

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali več prometnih nesreč z materialno škodo. Med njimi v Cerkljah na Gorenjskem nesrečo tovornega vozila, ki je prevažal gorivo in je zapeljal z vozišča. V Kranju je voznik pri zapuščanju parkirišča poškodoval avtomobil drugega udeleženca in se brez nudenja podatkov odpeljal. V Tržiču je voznik pod vplivom alkohola (0,49 mg/l) trčil v drugega udeleženca in povzročil nesrečo z materialno škodo. V Škofji Loki pa so bila v naletnem trčenju zaradi prekratke varnostne razdalje v nesreči udeležena tri vozila. V vseh nesrečah je nastala samo materialna škoda.