urednistvo@preteklih24.si

Potrjena identiteta najdenega ženskega trupla na Ajdovskem

Minuli teden so policisti poročali o zapuščenem osebnem avtomobilu na kolovozni poti na parceli v neposredni bližini hitre ceste H4 v bližini naselja Črniče v Občini Ajdovščina. Policisti PP Ajdovščina so namreč prejšnji četrtek, 13. januarja ob 10.23 uri, v okviru ogleda na omenjenem kraju nedaleč stran od osebnega avtomobila, ljubljanskih registrskih številk, našli žensko truplo.


Fotografija je simbolična

Na podlagi tega so bili opravljeni prvi nujni preiskovalni ukrepi, zbrana obvestila ter s strani dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča in ob prisotnosti Okrožne državne tožilke iz Nove Gorice opravljen ogled kraja najdbe trupla ter osebnega avtomobila.

Kmalu po prejetem obvestilu so bili na kraj napoteni policisti PP Ajdovščina in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica, ki so kraj varnostnega dogodka zavarovali in izvedli prve nujne preiskovalne ukrepe, kasneje pa so se jim pri preiskavi pridružili tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija Generalne policijske uprave. V nadaljevanju ogleda kraja dejanja je bil opravljen temeljit ogled, zavarovane so bile sledi in dokazi. Za ogled kraja dejanja je bil poleg vseh kriminalistično tehničnih ukrepov ter dejanj uporabljen tudi policijski dron (brezpilotni zrakoplov).

Danes, 19. januarja, so policisti bili uradno obveščeni, da je bila v okviru sodne obdukcije ugotovljena in potrjena identiteta ženskega trupla, in sicer da gre za pokojno 33-letno državljanko Republike Slovenije. V sklopu kriminalistične preiskave niso bili ugotovljeni morebitni znaki nasilne smrti oz. ni bilo ugotovljeno, da je bila navedenega oseba morebitna žrtev kaznivega dejanja.

Novogoriški kriminalisti bodo po zaključku preiskave o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.