urednistvo@preteklih24.si

Na dvorišču podjetja zagorel papir in prikolica tovornega vozila

Danes, 19. januarja ob 6.33 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči II. kategorije na območju Ajdovščine, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v peško.


Fotografija je simbolična

Z ogledom in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 45–letni voznik avtomobila na Gregorčičevi ulici na prehodu za pešce trčil v mlajšo peško (mladoletna oseba), ki je bila v prometni nezgodi predvidoma lažje telesno poškodovana. Poleg ajdovskih policistov so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so poškodovanki nudili prvo pomoč. Policisti so 45-letnemu povzročitelju nezgode zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije v Ajbi udeleženi tovorni vozili

Danes, 19. januarja ob 11.18 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in v kateri sta bili udeleženi tovorni vozili. Po sedanjih ugotovitvah je 28-letni voznik tovornega vozila (povzročitelj) vozil iz Kanala proti naselju Ročinj. Med vožnjo na omenjeni cestni relaciji je v naselju Ajba v desnem preglednem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in s priklopnim vozilom oplazil ogledalo tujega tovornega vozila, s katerim se je iz nasprotne smeri pripeljal 52–letni voznik, državljan Hrvaške. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so povzročitelju nezgode zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

Tatvina katalizatorja osebnega avtomobila na Ajdovskem

Danes, 19. januarja ob 12.49 uri, so policisti obravnavali tatvino katalizatorja osebnega vozila na območju Ajdovščine. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v času od včerajšnjega popoldneva do današnje prijave kaznivega dejanja Policiji prišel na parkirišče pred stanovanjskim blokom v Ajdovščini (Bevkova ulica) in s pomočjo neznanega predmeta na podvozju osebnega avtomobila iz izpušnega sistema odrezal katalizator. Po kaznivem dejanju je nepridiprav z omenjenim predmetom kraj zapustil in odšel neznano kam. S tem nezakonitim ravnanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 200 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja tatvine (po določilu drugega odstavka 204. člena KZ-1), zato bodo policisti PP Ajdovščina o vseh ugotovljenih dejstvih tatvine s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec na Vipavskem vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel gotovino

Včeraj, 18. januarja popoldne, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nedavnem vlomu v stanovanjsko hišo na območju naselja Slap (Občina Vipava). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec med vikendom v času odsotnosti stanovalcev vlomil skozi balkonska vrata hiše. Po izvršitvi vloma je storilec v notranjosti objekta našel in odtujil gotovino. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Na dvorišču podjetja zagorel papir in prikolica tovornega vozila

Danes, 19. januarja ob 1.15 uri, so policisti bili obveščeni o požaru na ograjenem dvorišču odpadkov ene od gospodarskih družb v Kromberku pri Novi Gorici, kjer je zgorelo okoli petnajst ton papirja, prav tako je gorelo na parkirani prikolici tovornega vozila z naloženim papirjem. V požaru je nastala materialna škoda na škodo dveh gospodarskih družb na Goriškem. Požar na tovornem vozilu so kasneje dokončno pogasili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Nova Gorica. Vzrok požara še ni bil ugotovljen. Policisti PP Nova Gorica bodo o vseh ugotovljenih dejstvih požara s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Več primerov povoženja divjadi na Severnem Primorskem

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so danes na cestah na Severnem Primorskem obravnavali tri primere povoženja divjadi (srnjad). Tovrstne nesreče so se zgodile na območju naselje Deskle, na Vogrskem in na območju Godoviča. Na osebnih vozilih je nastala materialna škoda. Ker s bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (po četrtem odstavku 111. člena ZPrCP) so policisti v navedenih primerih odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.