urednistvo@preteklih24.si

Kronika koprskih policistov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 37 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 96 klicev. Obravnavali so 6 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.


Fotografija je simbolična

Pri Bošamarinu so policisti ustavili 28-letnega voznika traktorja, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Postojni so imeli v postopku 42-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0.00 mg/l, hitri test na droge pa je bil pozitiven na opiate. Odrejen je bil strokovni pregled.

Nekdo je v Prestranku ukradel moped znamke ZNEN F11/Fantasy 25, rdeče bele barve, registrskih številk LJ 0J-T4.

Zvečer so policisti dobili prijavo, da je 33-letnik v Kopru s palico grozil 21-letniku in 25-letniku. Po izrečenih grožnjah se je odpeljal. Policisti zbirajo informacije in obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja grožnje.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 3 ilegalne prehode državne meje: v Cepkih 1 državljana Afganistana, pri Praporčah pa 2 državljana Kosova.