urednistvo@preteklih24.si

Voznik avtobusa trčil v kolesarja in ga hudo poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 140 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 21 na javni red in mir, ter 56 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 6 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Dvema večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov sta bili zaseženi vozili.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 17. 1. 2022, od 6. ure in 18. 1. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Scott. Škoda znaša okoli 500 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 20. uri je na Šmartinski cesti pri križišču s severno obvoznico prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznik avtobusa in kolesar. Ugotovljeno je bilo, da je voznik avtobusa pripeljal iz smeri Šmartnega proti centru mesta, kjer je dohitel temno oblečenega kolesarja, ki je vozil ob desni strani ceste in trčil v njega. Kolesarja je nato odbilo v desno izven vozišča, kjer je hudo poškodovan obležal. Odpeljan je bil v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa je ogroženo. Policisti še nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin prometne nesreče in bodo o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj popoldne so policisti v Mostah obravnavali kolesarja, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0.72 mg/l) padel in se lažje poškodoval. Izdan mu bo plačilni nalog.

Včeraj, okoli 13.30 je na Obvozni cesti v križišču z Ulico bratov Komel prišlo do prometne nesreče, ker je voznica osebnega vozila v križišču pri zavijanju odvzela prednost vozniku tovornega vozila, ki je vozil naravnost. V nesreči se je voznica lažje poškodovala. Izdan ji bo plačilni nalog.

Včeraj, okoli 15. ure je na severni ljubljanski obvoznici pri izvozu za Celovško cesto iz smeri Bežigrada prišlo do naletnega trčenja 4 vozil. Nesrečo je povzročil voznik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Dva voznika sta se v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.