urednistvo@preteklih24.si

Vozilo zdrsnilo po klancu navzdol v gozd

Danes, 18. januarja ob 6.38 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije izven naselja Gradišče nad Prvačino (Mestna občina Nova Gorica) in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo.


FOTO: PPP Nova Gorica

Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila peljal po lokalni cesti iz naselja Gradišče nad Prvačino proti Dornberku. Ko je pripeljal izven Gradišča nad Prvačino, kjer vozišče poteka po klancu navzdol, je po izpeljali levega preglednega ovinka na spolzkem in poledenelem delu vozišča izgubil oblast nad avtomobilom zaradi česar ga je z vozilom začelo zanašati po vozišču naprej proti levemu robu vozišča. Pri tem je s prednjim desnim delom avtomobila trčil v kovinsko varovalno ograjo izven levega roba ceste. Po trčenju v omenjeno varnostno ograjo je z vozilom zapeljal naprej v levo izven vozišča, nato pa je vozilo zdrsnilo po klancu navzdol v gozd, kjer je približno deset metrov pod cesto obstalo na kolesih. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan, na osebnem vozilu kot tudi na kovinski varovalni ograji je nastala materialna škoda. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določilo 45. člena ZPrcP) je bil povzročitelju izdan plačilni nalog.

V Godoviču ukradli osebno vozilo znamke

Včeraj, 17. januarja ob 20.47 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica s strani prijavitelja obveščeni o tatvini motornega vozila na območju Godoviča (Občina Idrija). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec včeraj okoli 17. ure ob stanovanjski hiši v Godoviču odtujil osebni avtomobil znamke VW Golf, 1.9 tdi, serije IV, letnik 1999, srebrne barve, naslednjih registrskih številk: GO MH-902 . S tem nezakonitim dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno štiri tisoč evrov. Okoliščine kaznivega dejanja tatvine motornega vozila policisti PP Idrija še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz prometa izločili tujega kršitelja cestnoprometnih predpisov

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 17. januarja popoldne, na območju Solkana imeli v postopku 49–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije, in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je imel v organizmu 0,35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. V nadaljevanju mu je bil odrejen tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil
pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil italijanskemu vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je italijanski državljan odločno odklonil. Prometni policisti so zoper kršitelja iz sosednje Italije podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Vožnja pod vplivom alkohola

Danes, 18. januarja okoli 1. ure v nočnem času, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije v Solkanu z udeležbo voznika osebnega avtomobila. Po prvih zbranih podatkih je voznik osebnega avtomobila med vožnjo po Ulici XXX. divizije pri eni od stanovanjskih hiš zavijal desno in z vozilom trčil v kamnito ograjo ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. V prometni nesreči 35-letni voznik ni bil poškodovan, nastala je materialna škoda. V nadaljevanju postopka so mu policisti Policijske postaje Nova Gorica odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (1.05 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov je bilo vozilo skladno s prometno zakonodajo (po določilu 23. člena ZPrCP) zaseženo, voznika pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 17. januarja popoldne, v Novi Gorici 32–letnemu moškemu v postopku zasegli alu folijo z belim prahom in več tabletk, za katere so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo. Zasežene snovi so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper omenjeno osebo uvedli hitri postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Obravnavani primer s področja prometne varnosti

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so danes, 18. januarja v nočnem času, v Ajdovščini ustavili in kontrolirali 21-letno voznico osebnega avtomobila (voznik začetnik). V nadaljevanju postopka je bilo
ugotovljeno, da navedena oseba nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so ji na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa (po določilu 23. člena ZPrCP) vozilo zasegli, zoper kršiteljico cestnoprometnih predpisov bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Včeraj, 17. januarja ob 20.32 uri, so policisti bili obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila v naselju Predgriže (Občina Idrija) povozila divjad (srna). Kasneje je za omenjeno divjadi poskrbel član tamkajšnje lovske družine, po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala manjša materialna škoda. Ker s bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (po četrtem odstavku 111. člena ZPrCP) so policisti PP Idrija odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.