urednistvo@preteklih24.si

Štajerski policisti v preteklem dnevu zasegli kar 6 osebnih vozil

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 266 klicev, od tega 84 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 14 kaznivih dejanj,
– 17 prometnih nesreč I. kategorije,
– 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se štiri osebe lahko telesno poškodovale
– 5 primerov povoženja divjadi,
– 6 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 5 prijav kršitev javnega reda in miru, 2 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih,
– 1 požar

Izpostavljamo:

Vozilo delno pogorelo

Obveščeni so policisti bili o prometni nesreči II. kategorije, do katere je prišlo na regionalni cesti od Ptuja proti Jiršovcem, ko je voznik osebnega avtomobila v ovinku zapeljal izven vozišča v jarek, kjer je nato trčil v betonski propust. Po nesreči je prišlo do vžiga vozila, ki je delno pogorelo. K sreči sta jo voznik in sopotnika odnesla le z lahkimi telesnimi poškodbami. Vozniku je bil odrejen strokovni pregled.

Zaseženih šest vozil

Med šestimi primeri zaseženih vozil izstopa primer zasega osebnega avtomobila na območju PP Ptuj, kjer je voznik vozil neregistrirano vozilo z nameščeni registrskimi tablicami, ki niso pripadale temu vozilu, vozil pa je brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Včeraj zvečer pa so policisti bili obveščeni še o vozniku osebnega avtomobila, ki je vijugal po avtocesti proti Ptuju. Policisti so voznika ustavili in ugotovili, da je vozil v času ukrepa prepovedi vožnje ter pod vplivom alkohola (0,91 mg/l).