urednistvo@preteklih24.si

Med 15 tehtanimi tovornimi vozili je bilo šest preobremenjenih

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom. Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja sta bili zaseženi dve vozili.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Škofjeloški policisti so obravnavali dimniški požar. Vnele so se saje v dimniku. Škoda ni nastala.

Policisti so obravnavali ugriz psa drugega psa. Policisti še zbirajo obvestila.

Divjad je bila povožena na cesti Bled – Bohinj.

Kranjski policisti so včeraj obravnavali nesrečo voznika, ki je zaradi kombinacije vpliva alkohola (0,50 mg/l) in prekratke varnostne razdalje trčil v udeleženca pred seboj. Proti povzročitelju poteka prekrškovni postopek.

V še eni nesreči, ki se je v Kraju zgodila zaradi prekratke varnostne razdalje, pa je en udeleženec utrpel lažje poškodbe.

Pešci

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prometno nesrečo med voznikom osebnega avtomobila in pešcem. Nesreča se je zgodila na prehodu, voznik pa ga je opazil z vzvratnim ogledalom. Pešec po podatkih policije ni poškodovan.

Letos so gorenjski policisti obravnavali še tri druge nesreče z udeležbo ranljivejših udeležencev, in sicer je 2. januarja je voznik v Kranju trčil v pešca, ki je stopil na vozišče. 6. januarja je kolesar zapeljal na prehod za pešce in trčil z osebnim avtomobilom. Za nesrečo je odgovoren kolesar. 7. januarja pa je voznik na Jesenicah na prehodu za pešce spregledal pešca in vanj trčil.

Nadzor

Na območju Bleda z okolico je včeraj potekal poostren nadzor nad tovornimi vozili. Med 15 tehtanimi vozili je bilo šest preobremenjenih. Proti voznikom in odgovornim osebam potekajo prekrškovni postopki. V še dveh primerih pa so policisti voznika opozorili zaradi manjših prekrškov. Z nadzori bodo policisti še nadaljevali.

Kriminaliteta

Kranjski policisti so obravnavali prijavo tatvine denarnice iz odklenjene stanovanjske hiše. Na Jesenicah pa je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo.