urednistvo@preteklih24.si

Dijak v učilnici razkazoval pištolo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 99 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini in 1 poškodovanje tuje stvari, zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije.


Fotografija je simbolična

V eni od srednjih šol je imel dijak pri sebi v učilnici pištolo za airsoft, ki jo je razkazoval. Učitelj ga je pozval, naj jo izroči, kar je tudi storil. Shranil jo je do prihoda policistov, ki so ugotovili, da gre dejansko za airsoft pištolo brez nabojnika in nabojev. Za mladoletnika bo napisan obdolžilni predlog, poleg tega pa še poročilo na CSD. Pištolo so mu zasegli in o dogajanju obvestili starše.

V Izoli so policisti zasegli skuter, ker je bilo na tehničnem pregledu ugotovljeno, da je predelan in presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost. 16-letniku sledi obdolžilni predlog.

Popoldan je 17-letnik v Kopru na Ljubljanski ulici kršil javni red in mir, kričal na policiste in jih žalil. Odredili so mu pridržanje. Sledi obdolžilni predlog in poročilo na CSD Koper.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 9 ilegalnih prehodov državne meje: pri Novokračinah 4 državljane Kube, pri Materiji 3 državljane Turčije.

Zvečer pa so v enem od koprskih hotelov prijeli še 2 državljana Albanije, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno in imata ukrep zavrnitev vstopa na schengenski območje oziroma predaja oseb pristojnim organom.