urednistvo@preteklih24.si

V prometni nesreči hudo poškodovan motorist

Včeraj, 16. januarja ob 15.47 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči III. kategorije na regionalni cesti izven naselja Podsabotin (Občina Brda) in v kateri je bil huje poškodovan 62-letni italijanski voznik motornega kolesa.


FOTO: PPP Nova Gorica

Ugotovljeno je bilo, da je 44-letni voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti iz Solkana proti naselju Gonjače. Med vožnjo na omenjeni relaciji je izven naselja Podsabotin na ravnem delu ceste začel prehitevati pred njim vozeče neznano vozilo v času, ko ga je že prehiteval 62–letni voznik motornega kolesa, državljan Italije. Voznik avtomobila je z levim bokom svojega vozila trčil v desni bok motornega kolesa, ki ga je odbilo v levo na travnato bankino ob levem robu vozišča, kjer je 62-letni italijanski motorist izgubil ravnotežje na motornem kolesu in posledično padel na desni bok ter drsel po travnati bankini v dolžini slabih trideset metrov. V prometni nesreči je 44-letni motorist utrpel predvidoma hude telesne poškodbe (poškodba hrbtenice), na kraju so mu prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica. Po nudeni zdravniški oskrbi na kraju so poškodovanca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v sosednjo Gorico (Republika Italija).

Pomoč policistom in reševalcem na kraju so nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. O prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami so policisti obvestilu tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti Postaje prometne
policije Nova bodo 44-letnega povzročitelja prometne nezgode kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti (po prvem odstavku 323. člena KZ-1).