urednistvo@preteklih24.si

Šmiklavž: V požaru umrla oseba

Regijski center za obveščanje v Novem mestu (112) je v soboto, okoli pol sedme ure zvečer, obvestil operativno-komunikacijski center (113), da je prišlo do požara vikenda v Šmiklavžu. Aktivirali so gasilce GRC Novo mesto PGD Dolž in PGD Stopiče.


Fotografija je simbolična

Nekaj minut po začetku gašenja so gasilci obvestili policiste, da so v gorečem vikendu našli zoglenelo truplo. Zaradi zoglenelosti vizualna prepoznava na kraju ni bila mogoča. Odrejena je bila sanitarna obdukcija, o dogodku pa sta bila obveščena tudi dežurna preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Gasilci so požar najprej omejili, nato pa dokončno pogasili do pol devete ure. Na kraju je čez noč ostala požarna straža.

Komisija sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto je v soboto zvečer začela z ogledom in ga zaključila v nedeljo dopoldne. Prve ugotovitve ne kažejo na sumljive okoliščine oziroma da bi bilo posredi kaznivo dejanje. Nadaljuje se postopek ugotavljanja identitete trupla – ker vizualna prepoznava ni mogoča, bodo identiteto potrdili s pomočjo DNK.

Po prvih ocenah je požar povzročil za okoli 50.000 evrov škode na objektu.