urednistvo@preteklih24.si

Od včeraj zvečer na območju Komne poteka iskalno reševalna akcija za dvema planincema

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Policisti so obravnavali prijavo povzročitve lahkih telesnih poškodb pri ženski. Za dejanje je obravnavan njen partner. Policisti vodijo postopek.

Na Krvavcu so policisti obravnavali začetni požar na zabojniku, na avtocesti pa je bil prijavljen požar na vozilu. Ugotovljena je bila okvara. Do požara ni prišlo.

Divjad je bila povožena v Nomenju in v Jasni v Kranjski Gori.

Gorske nesreče

V gorah na območju Gorenjske se je včeraj zgodilo več nesreč in posredovanj gorskih reševalcev. Umrli so trije gorniki, za pa še enim poteka iskalna akcija. Na območju Malega Triglava sta včeraj dopoldan
zaradi padca v zahtevnih gorskih razmerah umrla dva gornika. Na Španovem vrhu se je opoldan poškodovala turna smučarka, na Jalenkamnu pa planinec.

Na Zelenici je bila pomoč nudena planincu s poškodbo kolena. Na območju Vitranca pa so se gorski reševalci odzvali na prijavo o težavah planinke zaradi slabe opreme. Še pred reševalcev ji je s svojo opremo pomagal drug planinec, v dolino pa so jo pospremili tudi reševalci.

Od včeraj zvečer pa na območju Komne poteka še iskalno reševalna akcija za dvema planincema. Eden je bil že najden mrtev, za drugim pa iskanje še poteka. Okoliščine na kraju kažejo na zdrs in padec čez prepadne stene. Sodelujejo gorski reševalci in policija. Aktivnosti se bodo danes nadaljevale.