urednistvo@preteklih24.si

Kolesar z dvema in pol promiloma alkohola v krvi padel in se poškodoval

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 110 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 35 nanašalo na kriminaliteto, 28 na javni red in mir, ter 30 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 4 tatvine, 9 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 4 prometne nesreče z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na Vrhniki je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo znamke Cross Pro. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško gorsko kolo znamke Elan, črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električno kolo ter pnevmatike. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 20.30 se je na Potrčevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 1.36 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 13. ure se je na Šlandrovi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik električnega kolesa, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. V postopku je je preizkus alkoholiziranosti pri njem pokazal 0.60 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka.Policisti vodijo prekrškovni postopek.