urednistvo@preteklih24.si

20-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s cestišča in se poškodoval

V soboto, 15. januarja ob 10.29 uri, so policisti bili obveščeni o požaru lesenega objekta na območju naselja Črnega Vrha nad Idrijo.


Fotografija je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je v požaru zgorel pomožni lesen objekt za shranjevanje orodja. Na kraju so
posredovali tudi gasilci PGD Črni Vrh in PGD Idrija, ki so požar objekta dokončno pogasili. Nastala je materialna škoda za približno pet tisoč evrov. Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo o primeru s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Na Goriškem Krasu našli in odstranili nevarne ostaline iz časa prve svetovne morije

Včeraj, 16. januarja okrog 13. ure, je bila Policija s strani Regijskega centra za obveščanje Nova Gorica obveščena o najdbi nevarne ostaline (neeksplodirano ubojno sredstvo) iz časa I. svetovne vojne le nekaj deset metrov stran od stanovanjske hiše v naselju Kostanjevica na Krasu (Občina Miren-Kostanjevica). Na kraju so kasneje pirotehniki oz. pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi našli in odstranili nevarni najdbi (minometno mino bombardo 240mm/87mm skupne teže 78 kg in topovsko granato, 37 mm, italijanske izdelave) iz obdobja prve svetovne morije.

Nesreča na smučišču Cerkno

Včeraj, 16. januarja ob 13.37 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nesreči na smučišču SC Cerkno. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil med drugim ugotovljeno, da je 34–letni smučar med smuko po progi Počivalo nepravilno prehiteval pred seboj vozečega mlajšega smučarja (otroka) in ga pri tem zbil. S tem je 34-letni smučar kršil določbe Zakona o varnosti na smučiščih (samoodgovorno ravnanje, kršitev tretjega odstavka 23. člena ZVSmuc-1). Mlajši smučar (otrok) se ob trčenju ni poškodoval.
Policisti PP Idrija bodo zoper 34-letnega kršitelja zaradi kršitev določil Zakona o varnosti na smučiščih podali predlog drugemu pristojnemu prekrškovnemu organu – Inšpektoratu Republike Slovenije za notranje zadeve (IRSNZ).

V prometni nesreči II. kategorije v naselju Duplje lažje poškodovan mlajši voznik avtomobila

Danes, 17. januarja ob 6.54 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na cesti Duplje – Vrhpolja in v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. Po sedaj zbranih podatkih je 20-letni voznik avtomobila pripeljal iz Vrhpolja in med vožnjo skozi naselje Duplje (Občina Vipava) v desnem preglednem ovinku izgubil oblast nad vozilom. Posledično je z vozilom zapeljal desno na brežino, kjer se je vozilo prevrnilo na levi bok. V prometni nesreči je bil mlajši voznik predvidoma lažje telesno poškodovan (poškodba leve roke). Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina. V prometni nesreči dva sopotnika v njegovem vozilu nista bila poškodovana. Povzročitelju nezgode bo zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči izven naselja Plave udeleženi dve vozili

Včeraj, 17. januarja ob 20.07 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije izven naselja Plave z udeležbo dveh osebnih vozil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 20–letni  naselja Plave proti Solkanu. Ko je pripeljal do desnega ovinka za dolgo ravnino je zaradi neprilagojene hitrosti v desnem ovinku, na mokri in posipani cesti, izgubil nadzor nad vozilom in ga zaneslo naprej na levo smerno vozišče. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 37–letni voznik drugega vozila (kombi), med njunimi vozili je prišlo do trčenja. Po trčenju je osebno vozilo 20-letnega voznika odbilo naprej in v desno, kjer je z desnim delom avtomobila oplazil varnostno ograjo na desni strani vozišča, nato pa je njegovo vozilo ponovno odbilo v levo, kjer je s prednjim delom vozila trčil v kamnito steno (na levi strani vozišča). Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev prvega odstavka 45. člena ZPrCP) so prometni policisti povzročitelju izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči II. kategorije v Ajševici lažje poškodovana voznik in sopotnica v osebnem avtomobilu

Včeraj, 16. januarja ob 17.54 uri, je bila Policija obveščena o prometni nezgodi II. kategorije v naselju Ajševica (Mestna občina Nova Gorica) in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je 81-letni voznik osebnega avtomobila vozil po lokalni cesti v Ajševici proti regionalni cesti. Ko je pripeljal v bližino ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš, kjer vozišče poteka po klancu navzdol v levi pregledni ovinek, na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov omenjeni voznik ni vozil po desni strani smernega vozišča na takšni oddaljenosti od njegovega roba tako, da da bi promet potekal varno in neovirano. Z avtomobilom je namreč zapeljal desno in s prednjim delom čelno trčil v drevo. Voznik in sopotnica v njegovem vozili sta bila v prometni nesreči lažje poškodovana. Obema so kasneje na kraju prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica in ju po nudeni oskrbi z reševalnim vozlom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (kršitev določil 37. člena ZPrCP) bo povzročitelju izdan plačilni nalog.

Na Goriškem iz prometa izločili voznico avtomobila zaradi vožnje pod vplivom alkohola

Včeraj, 16. januarja v nočnem času, so policisti PP Nova Gorica v Novi Gorici imeli v postopku voznico osebnega avtomobila in ji v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bila voznica pod vplivom alkohola (0.71 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Hujši kršiteljici cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113a. členu Zakona o prekrških), čaka pa jo še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Povoženje divjadi

Včeraj, 16. januarja ob 17.39 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o povoženju divjadi na glavni cesti Tolmin – Kobarid, blizu Volarske ravnine, kjer je voznik osebnega avtomobila povozil divjad (srna). Po trku z vozilom je omenjena divjad s kraja pobegnila neznano kam, na vozilu je nastala materialna škoda (poškodba odbijača). Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.