urednistvo@preteklih24.si

Z več kot promilom in pol alkohola v krvi trčil v pešca in ga poškodoval

V preteklih 48 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 310 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 79 nanašalo na kriminaliteto, 68 na javni red in mir, ter 126 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 8 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 11 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 38 prometnih nesreč z materialno škodo in 11 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 7 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:

V okolici Litije je bilo vlomljeno v počitniško hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.

V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil električni skiro. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil gorski kolesi Norco range in Scot scale, oba črne barve. Lastnika je oškodoval za okoli 4.500 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v poslovne prostore in odtujil avdio napravo. Podjetje je oškodoval za okoli 1.500 evrov.

V Šišk so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili električne vodnike. Podjetje je oškodovano več tisoč evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, okoli 16. ure se je na Kanonijevi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je pešec nenadoma stopil na vozišče. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, okoli 14. ure se je na Jelovškovi ulici na Vrhniki zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica odvzela prednost pešcu na prehodu za pešce. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V petek, nekaj pred 14. uro se je na cesti med Krko in Grosupljem zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje preblizu robu trčil v pešca, ki je hodil ob robu vozišča. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku pokazal 0.79 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka in mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 16. ure se je na Kolodvorski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri zavijanju desno odvzela prednost kolesarki na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9. ure se je v Črni vasi zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene zapeljala s ceste, vozilo pa se je prevrnilo v jarek. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.