urednistvo@preteklih24.si

Smučarja sta se zapletla pri zapuščanju sedežnice, eden od njiju poškodovan

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih dveh dneh sprejel: 17 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 15 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 7 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, lahke telesne poškodbe in poškodovanje tuje stvari. Zaradi kršitve javnega reda so škofjeloški policisti včeraj pridržali moškega in proti njemu vodijo prekrškovni postopek.


Fotografija je simbolična

Dogodki

Kranjski policisti so na podlagi prijave nezanesljive vožnje iz prometa v petek popoldan izločili voznika z 1,03 mg/l alkohola. Zaradi hujšega prekrška proti vozniku poteka prekrškovni postopek.

V Kranju so policisti v petek zgodaj zjutraj ustavljali voznika avtomobila slovenskih registracij, ki ga je vozil tujec. Vključenih je bilo več policijskih patrulj, ustavljanje pa se je začelo zaradi vožnje v temi brez luči. Voznik se je sam »ujel« na Hujah, ko je pripeljal do točke, od katere ni več mogel naprej. Zaradi več prekrškov proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Radovljiški policisti so od poštenega najditelja včeraj sprejeli najden denar in z njim ravnali v skladu s predpisi o najdenih stvareh. Denar so kasneje vrnili lastniku.

Škofjeloški policisti so včeraj dopoldan obravnavali požar v kurilnici stanovanjskega objekta. Nastala je materialna škoda. Ena oseba je bila odpeljana na preventivni zdravniški pregled. Tuja krivda je izključena. Še en požar so policisti obravnavali popoldan. Vnele so se saje v dimniku. Škoda ni nastala.

V Gozdu so gorski reševalci včeraj intervenirali zaradi padalca, ki je obvisel na drevesu. Poškodovan ni bil.

Divjad je bila povožena na cesti Stara Fužina – Studor, Dobro Polje – Posavec, Trboje – Smlednik in cesti Bled – Bohinj.

Javni red

Kranjski policisti so v centru danes ponoči obravnavali kršitev javnega reda in pretep med tremi osebami. V dejanju je bil glede na zbrana obvestila uporabljen nož. Vsi trije udeleženci so utrpeli telesne poškodbe in jih je bila nudena zdravniška pomoč. Po prvih podatkih policije gre pri vsaj dveh za lažje poškodbe. Policisti proti vsem trem vodijo postopek in še zbirajo obvestila.

Prometna nesreča

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Gre za nesrečo v Tržiču, v kateri je voznik z osebnim avtomobilom pri vključevanju v promet izsilil prednost vozniku skuterja. Mopedistu so policisti skuter zasegli, ker ni imel vozniškega dovoljenja, vozilo pa tudi ni bilo registrirano.

Smučanje

Policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali tri dogodke na smučiščih. V dveh primerih gre za nesrečo, v kateri sta smučarja padla sama. V tretjem dogodku pa za nesrečo, v kateri sta se smučarja svojca s smučmi zapletla pri zapuščanju sedežnice. Ena oseba se je po podatkih policije pri tem poškodovala.

Kriminaliteta

V Gorenji vasi so policisti obravnavali tatvino materiala z gradbišča. V Žirovnici je storilec poškodoval senčilo na objektu občana. V Kranju pa je bilo prijavljene poškodovanje pločevine vozila z ostrim predmetom.