urednistvo@preteklih24.si

S tremi praznimi pnevmatikami bežal pred policisti

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 313 klicev, od tega 91 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 3 nedovoljene prehode državne meje.


Fotografija je simbolična

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 11 kaznivih dejanj,
– 10 prometnih nesreč I. kategorije,
– 9 povoženj divjadi,
– 4 kršiteljem cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozila, ki so jih vozili,
– 13 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnih krajih in 8 v zasebnih prostorih,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 2 kršitvi izrečenega ukrepa prepovedi približevanja.
– 3 nesreče pri delu.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj ob 12.33 so imeli policisti v postopku državljana Slovenije, ki je na območju PP Gorišnica, s tovornim vozilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

PRIJETI TUJCI

Včeraj, okoli 18.20 so policisti na območju PP Gorišnica prijeli 4 državljan Indije, ki so nedovoljeno peš prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Vse bodo zavrnili na Hrvaško in jih bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

ZAPROSILA ZA MEDNARODNO ZAŠČITO

Sinoči, ob 22.50 so policisti na območju PP Gorišnica prijeli 2 državljana Gambije, ki sta nedovoljeno peš prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Med postopkom sta oba zaprosila za mednarodno zaščito v naši državi, zato so ju policisti prepeljali v azilni dom.

BEŽAL KLJUB TREM PRAZNIM PNEVMATIKAM

Policisti so sinoči, ob 22. 50, v Moškanjcih neposredno zaznali kršitev cestnoprometnih predpisov voznika osebnega avtomobila. 51-letnega moškega so policisti uspeli ustaviti izven naselja Zamušani. Zaradi zaznanih znakov nezanesljive vožnje in nenavadnega vedenja voznika, so vozniku odredili postopek za prepoznavo znakov in simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, psihoaktivnih snovi ali psihoaktivnih zdravil (v sklopu katerega se opravi tudi preizkusa alkoholiziranosti), kar pa je voznik odločno odklonil in niti ni želel izstopiti iz svojega vozila. Zaradi tega so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, vendar je odklonil tudi tega.

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga podučili o posledicah, če bi z vožnjo nadaljeval. Voznik se na to no oziral ampak je naglo speljal in odpeljal v smeri Ormoža. Policista sta zapeljala za njim in ga na predpisan način večkrat ustavljala. S svojim vijuganjem po vozišču je voznik policistoma preprečeval, da bi ga prehitela, skozi levo, voznikovo okno pa je policistoma večkrat pokazal iztegnjen sredinec. Med vožnjo je nekajkrat ustavil, ko pa sta se policista približala vozilu je ponovno speljal.

S svojo vožnjo je nadaljeval do Mihovcev, kjer je zagledal drugo patruljo, zato je zavil na lokalno cesto v smeri Senešcev. Policisti so ga v Sodincih in nato še v Savcih skušali ustaviti tako, da so uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje motornih vozil Stinger (bodičasti trak), vendar je voznik kljub izpraznjenim trem pnevmatikam na vozilu, z vožnjo trmasto nadaljeval. V Lešnici so mu policisti postavili blokado s službenimi vozili Policije, zaradi česar je voznik vendarle ustavil. Ker je imel v vozilu v rokah manjši nož, so policisti uporabili prisilna sredstva, tudi plinski razpršilec in ga prijeli.

Policisti so mu nudili prvo pomoč z izpiranjem oči in oskrbo rane na nogi, ki je nastala, ko je brcal proti policistom. Kasneje so mu zdravniško pomoč nudili še v SB Ptuj.

Policisti so mu nadaljnjo vožnjo preprečili tako, da so mu zasegli vozilo in registrski tablici. Za storjene prekrške so mu policisti izdali plačilni nalog, zoper njega pa bodo pristojnemu sodišču izdali tudi plačilni nalog.