urednistvo@preteklih24.si

S polpriklopnikom zadel drugo vozilo

Včeraj, 13. januarja v večernih urah, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino registrskih tablic v eni od garažnih hiš v Novi Gorici.


Fotografija je simbolična

Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z osebnega avtomobila v zadnjih dneh odtujil obe registrski tablici in s kraja odšel neznano kam. S tem dejanjem je bila oškodovanki povzročena materialna škoda za okoli 40 evrov. Novogoriški policisti bodo glede omenjene tatvine podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec iz zabojnika ukradel starejšo motorno žago in škropilnico

Včeraj, 13. januarja dopoldne, so policisti na območju naselja Ravnica (Mestna občina Nova Gorica) obravnavali tatvino motorne žage in škropilnice iz kontejnerja. Po prvih zbranih podatkih je neznanec v obdobju zadnjih dveh tednov pristopil in nato iz odklenjenega zabojnika odtujil staro motorno žago in škropilnico na škodo lokalne skupnosti ter z ukradenimi predmeti odšel neznano kam. S tem nezakonitim dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 500 evrov. S strani prijavitelja ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave kaznivega dejanja in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec na Idrijskem poškodoval balkonska vrata stanovanjske hiše

Včeraj, 13. januarja pozno popoldne, so policiste PP Idrija obvestili o sumu kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari na območju naselja Idrijske Krnice (Občina Idrija). Po sedaj zbranih podatkih je neznanec v balkonska vrata stanovanjske hiše vrgel kamen in poškodoval oz. razbil steklo na omenjenih vratih. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za okoli 300 evrov. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (po 220. členu KZ-1). zato bodo idrijski policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev o primeru s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorija na območju Šempetra pri Gorici udeleženi dve vozili

Danes, 14. januarja ob 9.53 uri, so policisti bili obveščeni o prometi nesreči II. kategorija na območju Šempetra pri Gorici oz. na Bazari, v križišču za hitro cesto H4 in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (62-letni voznik tovornega in 56–letna voznica osebnega vozila). Ugotovljeno je bilo, da je bil povzročitelj prometne nesreče voznik tovornega vozila, vzrok prometne nezgode pa je bila prekratka varnostna razdalja. V prometni nesreči udeležena voznica osebnega avtomobila bo zaradi bolečin v predelu vratu naknadno poiskala zdravniško pomoč. Policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije na Goriškem udeleženi dve vozili

Danes, 14. januarja ob 9.50 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije na območju Nove Gorice, v krožnem križišču za Kromberk in solkansko obvoznico in v kateri sta bila udeležena 41–letni voznik tovornega vozila s pripetim polpriklopnikom, državljan Srbije (povzročitelj) in voznica osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da se je voznik tovornega vozila z levega prometnega pasu vključeval na krožišče in pri tem s polpriklopnikom zadel oz. oplazil osebno vozilo, ki se je v omenjeno krožišče vključevalo vzporedno z desnega voznega pasu. Nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Povzročitelju je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Na Vipavskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj, 13. januarja pozno popoldne, na regionalni cesti med Razdrtim in Podnanosom ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Slednji je v nadaljevanju postopka odklonil odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Prav tako je v nadaljevanju odločno odklonil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113a. členu ZP-1), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.