urednistvo@preteklih24.si

Na prehodu za pešce trčil v peško in jo hudo poškodoval

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so policisti v zadnjih 24. urah prejeli 246 klicev občanov. 70 klicev je bilo interventnih.


Fotografija je simbolična

10 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 33 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

S področja cestnega prometa so policisti obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, tri z lažjimi in sedem prometnih nesreč z materialno škodo.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti ukrepali devetkrat.

Včeraj nekaj po 9. uri so policisti v Ravnah na Koroškem obravnavali prometno nesrečo v kateri je bila huje telesno poškodovana 65 letna peška. Prometno nesrečo je povzročil 81 letni voznik osebnega vozila, ki je vozil osebni avtomobil iz smeri centra Raven proti Javorniškem klancu. Peška je prečkala vozišče na prehodu za pešce iz njegove desne strani, voznik pa ji je izsilil prednost in trčil vanjo. Peška je padla po vozišču in se huje telesno poškodovala ter bila odpeljana v SB Celje, kjer je ostala na zdravljenju. Zoper voznika bodo policisti napisali kazensko ovadbo.

Včeraj nekaj pred 15. uro so policisti prometno nesrečo z lažjimi poškodbami obravnavali v Mozirju, kjer je voznik osebnega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v tri vozila, ki so vozila pred njim. Pri tem se je sopotnik v povzročiteljevem vozilu lažje telesno poškodoval.

Na območju Polzele so policisti včeraj v popoldanskem času obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami v kateri je voznica osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti trčila v drugo voznico osebnega vozila. V trčenju sta bili udeleženki lažje poškodovani.

Mozirski policisti so včeraj nekaj pred 23. uro imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,64 mg/l miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika bodo podali obdolžilni predlog.

Dvema voznikoma so policisti zasegli vozila, ker nista izpolnjevala pogojev za vožnjo v prometu, saj nista imela veljavnega vozniškega dovoljenja.

Velenjski policisti so včeraj nekaj pred 11. uro obravnavali manjši požar v Lukovici pri Šoštanju. Do požara je prišlo zaradi nepravilnega ravnanja občana, ki je na leseni balkon postavil pločevinasto posodo s pepelom. Zaradi tlenja se je vnel ogenj in zanetil leseno ograjo balkona. Požar so pogasili gasilci, nastala je manjša materialna škoda.

V Bukovski vasi na območju Dravograda so policisti včeraj nekaj po 11. uri obravnavali manjši požar v kurilnici stanovanjske hiše. Do požara je prišlo zaradi nepazljivosti pri čiščenju pepela pri kurilni napravi. Požar so pogasili gasilci, nastala je manjša materialna škoda.

S področja kriminalitete so policisti obravnavali kaznivo dejanje nasilje v družini in kaznivo dejanje grožnje.