urednistvo@preteklih24.si

Voznica zaradi neprilagojene hitrosti pristala na njivi

Včeraj, 12. januarja dopoldne, so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na regionalni cesti izven naselja Trnovo (Mestna občina Nova Gorica), iz smeri naselja Trnovo proti Solkanu.


Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je 29-letni voznik osebnega avtomobila med vožnjo izven naselja Trnovo na ravnem delu ceste z vozilom zapeljal v levo preko levega smernega vozišča in nato izven vozišča, kjer je s prednjim delom vozila trčil v grmovje. V prometni nesreči je bil voznik predvidoma lažje poškodovan. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa je bil vozniku izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije med Gonjačami in naseljem Črniče udeležena voznica avtomobila

Včeraj, 12. januarja, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila. Z ogledom kraja prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 33-letna voznica peljala po lokalni cesti iz Gonjač proti naselju Črniče. Med vožnjo na omenjeni relaciji ni vozila po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje in z avtomobilom zapeljala v levo in posledično trčila v kamniti zid. Voznica v prometni nezgodi ni bila poškodovana, na vozilu je nastala materialna škoda. Povzročiteljici prometne nesreče je bil zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (vožnja z vozilom po cesti, kršitev drugega odstavka 37. člena ZPrCP) izdan plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije izven naselja Prvačina udeležena voznica osebnega avtomobila

Včeraj, 12. januarja zvečer, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije zaradi neprilagojene hitrosti izven naselja Prvačina z udeležbo voznice začetnice osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 20–letna voznica vozila po regionalni cesti iz Dombrave proti Dornberku. Ko je pripeljala izven Prvačine je z vozilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala z vozišča na njivo in zatem trčila v jarek. V prometni nezgodi voznica ni bila poškodovana, na vozilu je nastala materialna škoda Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so ji zaradi kršitve prometne zakonodaje (neprilagojena hitrost, kršitev 45. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

Prometni policisti na Ajdovskem iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov

Prometni policisti so včeraj, 12. januarja popoldne, na Ajdovskem ustavili 51–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kršitelju cestnoprometnih predpisov je bil izdan plačilni nalog.