urednistvo@preteklih24.si

Vozil zgolj po treh pnevmatikah in s skoraj dvema promiloma alkohola v krvi

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; po 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru.


Fotografija je simbolična

S področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Policisti so v enem postopku zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:

Policisti so včeraj obravnavali prijavo zdravstvenega delavca, da občan z nenošenjem maske pri njih ne upošteva covid ukrepov. Zato mu je preprečil vstop. Moški je bil opozorjen na upoštevanje ukrepov. Ti se izvajajo in so namenjeni varovanju zdravja. Zato pozivajo k odgovornim dejanjem.

Na Lancovem je bila včeraj najdena mrtva ženska. Policisti niso ugotovili sumljivih okoliščin. Tuja krivda je izključena.

Divjad je bila povožena na Zgornjem Jezerskem.

Hitrost

Gorenjski prometni policisti nadaljujejo s poostrenimi nadzori hitrosti na gorenjski avtocesti. Zadnja dva dneva so ga izvajali pri predoru Ljubno na Peračici. V torek so ugotovili 22 kršitev, včeraj 19. Omejitev hitrosti je 100 km/h, najvišja izmerjena pa je bila 171 km/h. Policisti bodo z nadzori še nadaljevali.

Alkohol

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali dva voznika s skoraj štirikrat preseženo najvišjo dovoljeno stopnjo alkohola. Obema so namerili 0,88 mg/l alkohola. Prvega so popoldan ustavili pri vožnji po samo treh pnevmatikah (četrta je bila predrta), drugi pa je bil obravnavan pozno zvečer. Proti obema zaradi hujšega prekrška poteka prekrškovni postopek.

Kriminaliteta

Kranjski policisti so obravnavali prijavo poškodovanja vrat na objektu s strani znane osebe.