urednistvo@preteklih24.si

Trčil v vozilo v katerem so našli mrtvo žensko in s kraja odpeljal

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 144 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 2 tatvini in 1 poškodovanje tuje stvari, zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji.


Fotografija je simbolična

Dopoldan je v Kopru 36-letni Izolan peljal z osebnim avtomobilom po Soški ulici, kjer je izsilil prednost 28-letni voznici električnega skiroja. Ta je padla in se lažje poškodovala. Policisti so obema izdali plačilni nalog, in sicer vozniku avtomobila zaradi izsiljevanja (po čl. 56/3 ZPRCP), voznici skiroja pa zaradi vožnje po pločniku (po čl. 37/4 ZPRCP).

Pri vasi Potok sta popoldan dva psa prišla na posest z živalmi. Poklala sta kokoši in napadla ovce. Lastnik živali ju je hotel napoditi, vendar sta napadla in lažje poškodovala tudi njega. 53-letnemu lastniku psov sledi plačilni nalog po ZZiV, podano bo tudi poročilo na UVHVVR.

PROŠNJA ZA PODATKE

Ob 21.32 so policiste obvestili delavci DARS, da je na avtocesti med Kozino in Divačo ustavljen osebni avto, v njem pa ženska, ki ne kaže znakov življenja. Reševalci so na kraju potrdili smrt 63-letne državljanke Avstrije. Po prvih podatkih smrt ni nastopila zaradi prometne nesreče, tudi znakov nasilja ni bilo. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da so bila na vozilu odprta vrata, v katera pa je trčil neznani voznik in zatem s kraja odpeljal. Po prvih podatkih bi lahko šlo za vozilo Fiat 500, bele barve. Vse, ki bi o tem kaj vedeli ali trčenje celo videli, prosijo, da podatke čim prej sporočite policiji na 113 ali anonimno na 080 1200.

Ob 21.30 je v Bertokih 39-letna voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilnega prehitevanja trčila v 41-letnega voznika osebnega avtomobila. Povzročiteljici je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,78 mg/l. Sledi ji obdolžilni predlog (zaradi kršitve 105/4/4, 98/2-1, 52/5-1/7, 16/5-1 ZPrCP).

Ob 23.10 pa je v Luciji 39-letnemu vozniku osebnega avtomobila preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,79 mg/l. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 8 ilegalnih prehodov državne meje, in sicer 8 državljanov Turčije.