urednistvo@preteklih24.si

Na ljubljanskem koncu v preteklem dnevu kar 16 prometnih nesreč

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 153 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 37 nanašalo na kriminaliteto, 28 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 5 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Trem večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 10 krat na javnem kraju (dve osebi sta bili pridržani) in 1 krat v zasebnem prostoru.

Med 12. 1. 2022, od 6. ure in 13. 1. 2022, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane in Logatca izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Cube. Škoda znaša okoli 2000 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno električno kolo znamke Apache. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Policisti so včeraj zjutraj obravnavali prometno nesrečo na Viču, kjer sta trčila voznika osebnih vozil zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. Prav tako so na Viču obravnavali kolesarja, ki je padel zaradi neprilagojene hitrosti. V Mostah pa je popoldan prišlo do nesreče med dvema osebnima voziloma zaradi nepravilnega premika. V vseh nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani, zoper povzročitelje pa bodo policisti uvedli prekrškovne postopke.