urednistvo@preteklih24.si

Zagorelo v delovnem stroju, vnela se je tudi večja količina lesa

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 144 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 45 nanašalo na kriminaliteto, 36 na javni red in mir, ter 50 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer pa obvestila še zbirajo.

Obravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s smrtnim izidom v Podskrajniku o kateri so policisti vas obveščali včeraj. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 8 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Med 11. 1. 2022, od 6. ure in 12. 1. 2022, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili in prijeli tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 1500 evrov.

V Kočevju je bilo vlomljeno v klet, od koder je bila odtujena samokolnica in drva. Škoda znaša okoli 150 evrov.

V Grosuplju je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 800 evrov.

Poskus drzne tatvine:

Včeraj, okoli 13. ure je neznanec pristopil do stanovanjskega bloka v Mostah, pozvonil oškodovanki, ter jo pod pretvezo, da mora podpisati dostavo pošiljke zvabil pred blok. V času, ko je oškodovanka čakala pred blokom je neznanec vstopil v njeno stanovanje. V stanovanju ga je nato zalotila oškodovanka, ko se je vrnila. Storilec je nato s kraja pobegnil in ni odtujil ničesar. Policisti bodo po vseh ugotovljenih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Požar:

Včeraj, okoli 19. ure so policisti bili obveščeni o požaru v podjetju na območju Iga. Ugotovljeno je bilo, da je iz doslej še neznanega zagorelo v delovnem stroju, prav tako pa se je vnela večja količina lesa v njegovi bližini. Gasilci so požar pogasili, policisti pa bodo tekom današnjega opravili ogled kraja z namenom ugotavljanja vzroka požara. V požaru je nastala večja materialna škoda. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 7. uri je v križišču Njegoševe in Zaloške ceste prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesarka. Ugotovljeno je bilo, da je kolesarka pravilno peljala po kolesarski stezi pri zeleni luči, voznica pa je pri zavijanju v križišču kolesarsko spregledala in trčila v njo. V nesreči se je kolesarska lažje poškodovala. Policisti bodo zoper povzročiteljico uvedli prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 10. uro je v križišču Tržaške ceste in Ceste v Gorice prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je pri zavijanju levo v križišču izsilil prednost vozniku, ki je pravilno vozil naravnost. V nesreči se je drug voznik lažje poškodoval. Policisti bodo zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek.