urednistvo@preteklih24.si

Voznik zgornjim delom avtobusa trčil v železniški nadvoz

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 11. januarja dopoldne, obravnavali poskus vloma v osebni avtomobil na Goriškem.


Fotografija je simbolična

Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v obdobju zadnjih nekaj tednov tednih skušal vlomiti v
parkirano osebno vozilo znamke Fiat in pri tem z neznanim predmetom poškodoval ključavnico vozila. Po dejanju je nepridiprav odšel neznano kam. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

V požaru na Vipavskem zgorela dva zabojnika za odpadke

Včeraj, 11. januarja ob 22.22. uri, so policisti bili obveščeni o požaru dveh zabojnikov za odpadke na ekološkem otoku v ulici Glavni trg v Vipavi. Kasneje so požar pogasili gasilci PGD Vipava, v požaru sta v celoti pogorela dva zabojnika. Po prvih ugotovitvah je bil vzrok požara najverjetneje odvržen vroč pepel v zabojnik za odpadke. Policisti na kraju niso ugotovili morebitnih elementov kaznivega dejanja.

Tatvina ženskega gorskega kolesa

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 11. januarja zgodaj popoldne, obravnavali tatvino novejšega gorskega kolesa v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v zadnjih dneh iz
pesjaka pri stanovanjskem objektu odtujil žensko gorsko kolo, temno viola barve, znamke Kilimanjaro, vredno okoli tisoč evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave obravnavanega primera tatvine podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so včeraj, 11. januarja popoldne, 41-letnemu moškemu v postopku zasegli ročno zvito cigareto z delci zelene posušene rastline in alu folijo z delci omenjene rastline, saj so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo. Zasežene predmete oz. rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper moškega uvedli hitri postopke z odločbo zaradi kršitve določb Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

V prometni nesreči II. kategorije v Solkanu lažje poškodovani potnici na tujem avtobusu

Včeraj, 11. januarja popoldne, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v Solkanu in v kateri je bil udeležen voznik avtobusa. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je včeraj ob 17. uri, 62–letni voznik avtobusa, državljan Italije vozil v Solkanu po Cesti IX. korpusa (iz smeri bivšega mejnega prehoda Solkan) proti središču naselja Solkan. Zaradi neupoštevanja prometne signalizacije (prepovedan promet za vozila, katerih višina presega določeno višino) je z zgornjim delom avtobusa trčil v železniški nadvoz. V času nezgode je bilo na avtobusu 26 potnikov, vsi državljani Italije. Zaradi trčenja sta bili predvidoma lažje poškodovani dve potnici na omenjenem avtobusu, kasneje sta bili odpeljani na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Italijo. Pomoč na kraju nezgode so policistom nudili tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica. Policisti Postaje prometne policije bodo italijanskega voznika avtobusa glede na vsa ugotovljena dejstva kazensko ovadili na pristojno Okrožno državno tožilstvo zaradi suma kaznivega dejanja Ogrožanje posebnih vrst javnega prometa (po določilu 325. člena KZ-1).

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom v Ajdovščini

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 11. januarja pozno zvečer, obravnavali prometno nesrečo s pobegom v Ajdovščini. Po sedanjih ugotovitvah je bilo oškodovančevo osebno vozilo znamke Audi parkirano ob cesti na parkirišču enega od tamkajšnjih podjetij in je bilo poškodovano po celotnem zadnjem delu. Povzročitelj prometne nesreče je s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Ko bo pobegli voznik izsleden, bodo ajdovski policisti zoper povzročitelja prometne nezgode ustrezno ukrepali.

Povoženje divjadi

Včeraj, 11. januarja ob 7.48 uri, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi na glavni cesti med Tolminom in Kobaridom (v Občini Kobarid) s strani voznice osebnega avtomobila. Slednje je včeraj zjutraj vozila iz Tolmina proti Kobaridu in na Kobariškem povozila srno, na vozilu je nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Danes, 12. januarja ob 4.21 uri, so policisti obravnavali povoženje divjadi (košuta) v naselju Koritnica v Baški grapi na Tolminskem. Ugotovljeno je bilo, da je vozniku osebnega vozila v omenjenem naselju pred osebno vozilo skočila košuta in jo zbil. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda, po trku je divjad s kraja zbežala neznano kam. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Danes, 12. januarja ob 4.46 uri, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi izven naselja Bovec, na glavni cesti Bovec – Kobarid, kjer je voznik tovornega vozila povozil jelena. Po trku z omenjenim vozilom je omenjena divjad s kraja zbežala neznano kam. Policisti bodo primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.