urednistvo@preteklih24.si

Policisti obravnavali močno pijano voznico, domov so jo odpeljali svojci

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 5 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Gorski reševalci iz Mojstrane so včeraj na območju Dovške Babe reševali domnevno izgubljenega turnega smučarja. Našli so ga. Imel je težave z opremo, zaradi česar se je tura zavlekla.

Tržiški policisti so včeraj na podlagi prijave nezanesljive vožnje ustavili voznico, ki je bila močno pod vplivom alkohola. Preizkusalkoholiziranosti je pri njej pokazal rezultat 1,01 mg/l alkohola. Voznico so domov odpeljali njeni znanci. Prevoz do doma si zagotovite, še preden sami pod vplivom alkohola sedete za volan, in ne ogrožajte drugih.

Policisti so včeraj obravnavali padec smučarja na smučišču in poškodbe glave pri njem. Padel je sam, tuja krivda je izključena. Skoraj vsi smučarji letos so padli sami, veliko zaradi neprilagojene hitrosti. Pozivamo k upoštevanju FIS pravil varnega smučarja, predvsem glede hitrosti, varnega prehitevanja, opreme in postopnega prehajanja iz lažjih na težje proge.

Na gorenjski avtocesti so se policisti in DARS včeraj zjutraj z reševalci odzvali na prijavo suma zdravstvenih težav pri voznici. Po podatkih policije je šlo za blažje bolezensko stanje.

Na cesto proti Jezerskem je pri oznaki Čemšeniški potok padla večja skala. Do tovrstnih nevarnosti prihaja večkrat, zato pozivamo k previdnosti. V Mošnjah in Soteski pa se je na cesto podrlo drevo.

Divjad je bila povožena na cesti Leše – Peračica.

Javni red

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet prijav kršitev javnega reda in miru. Med njimi zaradi moškega, ki se je na območju Radovljice žaljivo vedel do gostje v gostinskem lokalu. Bil je pod vplivom alkohola. Proti njemu poteka prekrškovni postopek. Kranjski policisti pa so pridržali moškega, ki s kršitvijo javnega reda ni prenehal.

Kriminaliteta

V Šenčurju so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Dejanje je bilo storjeno preko vikenda.