urednistvo@preteklih24.si

Koprski policisti v preteklem dnevu obravnavali kar 12 prometnih nesreč

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 120 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 1 tatvino ter 1 poškodovanje tuje stvari, zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji.


Fotografija je simbolična

Popoldan so policisti v Postojni ustavili 58-letnega voznika osebnega avtomobila. Odrejen hitri test na droge je bil pozitiven na kanabis, zatem mu je bil odrejen še strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

Na mejni prehod Starod je pripeljal voznik tovornega vozila, državljan Hrvaške, pri katerem so policisti našli ponarejen CMR – listino o tovoru, s katero se je želel izogniti plačilu cestnine. Listino so mu zasegli, sledi kazenska ovadba (po KZ čl. 235/2 – ponarejanje ali uničenje poslovnih listin).

V vasi Slavina pri Postojni je nekdo vlomil v hišo in ukradel nekaj gotovine.

Izolski policisti so ob 21. uri zasegli osebni avto 43-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 9 ilegalnih prehodov državne meje, in sicer pri Podgradu 4 državljane Bangladeša in 5 državljanov Afganistana.