urednistvo@preteklih24.si

Zaradi prerezanih varnostnih pasov v vozilu prejel globo

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 21 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 83 klicev. Obravnavali so 1 prometno nesrečo z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 2 tatvini ter 3 poškodovanja tuje stvari, zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji.


FOTO: PU Koper

V Dutovljah so policisti zasegli vozilo 43 letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Izoli je nekdo vlomil v klet in lastnikom ukradel dva para moških smuči, dva para ženskih smuči, štiri pare smučarskih palic, štiri pare pancerjev, dirkalno kolo Colnago in gorsko kolo. Škodo lastnik ocenjuje na 8500 evrov.

Ob 13.57 so pričeli policisti voziti za voznikom osebnega avtomobila znamke Opel Astra, ki na cesti od Dvorov proti Sv. Antonu na znake za zaustavitev ni ustavil, ampak je pospešeno peljal proti Pobegom. V vozilu je bilo več oseb. Peljal je proti Dekanom in Rižani. Pri zasledovanju je ena od policijskih patrulj tudi poškodovala službeno vozilo. Pri reki Rižani (pred Dekani) se je voznik ustavil, vse osebe pa so pobegnile iz vozila. Policisti so zatem prijeli voznika, 21-letnega državljana Srbije, ki mu sledi kazenska ovadba in plačilni nalog za več kršitev cestno-prometnih predpisov. Vsi postopki še potekajo.

V Šalari je nekdo vlomil v poslovni prostor, iz katerega je ukradel gotovino in mobilni telefon.

Policista PPP Koper sta na Kozini ustavila osebni avtomobil, ki ga je vozil 57-letni domačin. Pri kontroli sta ugotovila, da je sta oba varnostna pasova spredaj prerezana, spodnji del pa je bil pripet na zunanji stranski del sedeža. Vtič za pripenjanje varnostnega pasu je bil pripet na zgornji del pasu. Policista sta vozilo izločila iz prometa in odvzela registrske tablice. Voznik, ki je hkrati tudi odgovorna oseba podjetja, si je prislužil globo v znesku 1000 evrov v imenu pravne osebe in 100 evrov kot voznik.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 1 ilegalni prehod državne meje, in sicer državljana Indije pri Ilirski Bistrici.