urednistvo@preteklih24.si

Voznica trčila v neosvetljenega pešca, življenje slednjega je ogroženo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 151 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 36 nanašalo na kriminaliteto, 32 na javni red in mir, ter 64 na prometno varnost.


Fotografija je simbolična

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 14 tatvin, 6 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

Obravnavali so 20 prometnih nesreč z materialno škodo, 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljema cestno prometnih predpisov so bila zasežena vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 5 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 10. 1. 2022, od 6. ure in 11. 1. 2022, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Logatca izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Turčije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Viča je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 3500 evrov.

V Šiški je bilo vlomljeno v klet, od koder je bilo odtujeno kolo znamke Cross. Škoda znaša okoli 700 evrov.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 18. uri je na Poti k sejmišču prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in pešec. Ugotovljeno je bilo, da je pešec hodil neosvetljen po desnem robu vozišča, ko je v isti smeri pripeljala voznica osebnega vozila, ki je pri srečanju z nasproti vozečim vozilom peljala preblizu robu vozišča in trčila v pešca. V nesreči se je pešec huje poškodovan in je njegovo življenje ogroženo. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh znanih okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, nekaj po 6. uri je na ljubljanski severni obvoznici prišlo do naletnega trčenja 5 vozil zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Dva udeleženca sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti bodo zoper povzročitelja uvedli prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17.30 je voznik osebnega vozila vozil iz smeri Zagorja proti Litiji, ko je pri Spodnjem Logu v nepreglednem ovinku pričel prehitevati tovorno vozilo pred seboj, v trenutku, ko je nasproti pripeljalo drugo tovorno vozilo. Voznik osebnega vozila je s sprednjim delom najprej trčil v nasproti vozeče vozilo, nato pa ga je odbilo še v bok tovornega vozila, ki ga je prehiteval. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper povzročitelja izveden prekrškovni postopek.