urednistvo@preteklih24.si

Škofjeloški policisti poostreno nadzirali uporabo telefona med vožnjo

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 5 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 1 prijavo kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj rop, tatvina in ponareditev denarja.


Fotografija je simbolična

Dogodki:

Divjad je bila povožena na glavni cesti med krajema Mojstrana – Dovje, od Naklega proti Okroglem ter med Belco in Gozd Martuljkom.

Policisti pozivajo k previdnejši vožnji na območjih, kjer se zadržuje divjad in kjer ste udeleženci nanjo opozorjeni s signalizacijo (prometni znak, silhueta, modri odsevniki itd.).

Nadzor

Policisti so včeraj na območju Škofje Loke izvedli nekajurni poostren nadzor nad uporabo mobilnih telefonov pri udeležencih v prometu. Uporabljeno je bilo tudi civilno vozilo za odkrivanje kršitev. V segmentu uporabe telefonov so bile ugotovljene štiri kršitve (kar je spodbudno), še 11 pa je bilo kršitev drugih prometnih pravil (varnostni pas, rdeča luč na semaforju, razvrščanje, neupoštevanje prometne signalizacije). Z nazorom bodo policisti še nadaljevali.

Kriminaliteta

Radovljiški policisti obravnavajo tatvino bronastega kipa pred osnovno šolo Radovljica. Druga škoda ni nastala. Tatvina je bila izvršena v zadnjih nekaj dneh. Policisti vodijo postopek.