urednistvo@preteklih24.si

Policisti zasegli v Nemčiji ukradena bagerja

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 262 klicev, od tega 98 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali 6 nedovoljenih prehodov državne meje.


FOTO: PU Maribor

V opisanem času so policisti obravnavali tudi:
– 18 kaznivih dejanj,
– 6 prometnih nesreč I. kategorije,
– 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
– 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,
– 9 povoženj divjadi,
– 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov so policisti zasegli vozili, ki sta ju vozila,
– 1 voznika so policisti pridržali do streznitve,
– 11 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih,
– 1 kršitelja javnega reda in miru so policisti pridržali do streznitve,
– 1 osumljencu so policisti izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 2 kršitvi izrečenih ukrepov prepovedi približevanja,
– 2 požara,
– 1 nesrečo pri delu.

Izpostavljamo:

ČEZ DRŽAVNO MEJO NA MESTU, KJER NI MEJNEGA PREHODA

Včeraj ob 8.12 so imeli policisti v postopku 4 državljane Makedonije, ki so na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom francoskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Zraven tega v Franciji, kamor so potovali, nimajo urejenega statusa zaposlitve, to pa je bil njihov razlog potovanja. Policisti so vse oglobili in jih pridržali. Predvidoma danes dopoldan jih bodo predali hrvaškim varnostnim organom.

Ob 8.46 so na istem mestu imeli v postopku državljana Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Ob 9.20 so na istem mestu imeli v postopku dva državljana Srbije, ki imata bivanje urejeno na Hrvaškem, ki sta z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so oba oglobili ter ju na Mednarodnem mejnem prehodu Zavrč napotili iz države.

Ob 9.30 so na istem mestu imeli v postopku tri državljane BiH, ki imajo bivanje urejeno v Sloveniji, ki so z osebnim avtomobilom registrskih oznak BiH, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnikoma pa izrekli opozorilo.

ZAPROSIL ZA MEDNARODNO ZAŠČITO

Sinoči so policisti na Železniški postaji Maribor prijeli državljana Konga. Ugotovili so, da je v popoldanskih urah z vlakom pripotoval iz Avstrije in na tak način nedovoljeno vstopil v Slovenijo. Policisti so avstrijskim varnostnim organom že napovedali njegovo vrnitev, vendar je med postopkom zaprosil za mednarodno zaščito pri nas, zato so ga policisti prepeljali v Azilni dom.

PRIJET TUJEC

Sinoči ob 19.50 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu srbskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Srbije, odkrili skritega državljana Afganistana, ki je želel na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Tujca so policisti zavrnili nazaj na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim organom.

POŽAR V SPUHLJI

Včeraj popoldan je izbruhnil požar v kmečki sobi v stanovanjski hiši v Spuhlji. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša okoli 30.000 evrov.

Policisti so z ogledom ugotovili, da je požar nastal okrog 14.10 na električni napeljavi, v podometni dozi, ki se je nato razvil na pohištvo in plastične igrače, nato pa po celotni kmečki sobi. Ker je tuja krivda izključena bodo policisti pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

POŽAR V ŽICAH

Sinoči, okoli 19.50 je 28-letni moški v kovinsko peč v sobi stanovanjske hiše v Žicah, kjer živi, naložil drva in se odpravil spat. Med gorenjem je del gorečih drv padel iz peči na tla, zaradi česar so se zanetili predmeti, ki so se nahajali v bližini peči, predvsem odvržena oblačila. Razvil se je požar, kar je prebudilo opisanega moškega, ki je poklical gasilce, ti pa so požar pogasili. Nastalo je za okoli 5.000 evrov materialne škode, opisani moški pa se je med požarom nadihal dima. Zaradi tega so mu reševalci in zdravnik na kraju nudili zdravniško pomoč, hospitalizacija pa ni bila potrebna.

Ker je tuja krivda izključena bodo policisti pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

ZASEGLI UKRADENA BAGERJA

Policisti in kriminalisti so včeraj v Spodnjem Dobrenju zasegli dva delovna stroja znamke Kubota KX080, ki sta bila med 24. 12. 2021 in 10. 1. 2022, ukradena z gradbišča v Nemčiji. Kriminalistično preiskavo nadaljujejo.

TRČIL V AVTOBUS

Sinoči okoli 20.20 je 42-letni moški, državljan Slovenije, vozil tovorno vozilo avstrijskih registrskih oznak, po regionalni cesti izven naselja Vosek, iz smeri Jarenine proti Pesniškemu dvoru. Na delu ceste, kjer poteka vozišče po klancu navzgor, je v blagem, levem, preglednem ovinku, zapeljal v levo, na nasprotno smerno vozišče, kjer je s sprednjim levim delom vozila trčil v sprednjo levo bočno stran avtobusa, ki ga je iz nasprotne smeri, iz smeri Pesniškega dvora proti Jarenini, pravilno pripeljal 54-letni voznik.

V prometni nesreči se je voznik tovornega vozila hudo telesno poškodoval in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Maribor. Voznik avtobusa in štirje potniki, ki so bili v času nesreče na avtobusu, se v nesreči niso poškodovali.

Policisti so povzročitelju prometne nesreče odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, saj preizkusa alkoholiziranosti zaradi poškodb ni mogel opraviti. Policisti namreč sumijo, da je vozil pod vplivom alkohola.

Po prejemu rezultatov strokovnega pregleda bodo policisti voznika tovornega vozila kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, zaradi suma storitev kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu.